«Αλεξανδρινές φωνές, στην οδό Λέψιους», η νέα έκδοση της Πέρσας Κουμούτση, που μόλις κυκλοφόρησε στην Αθήνα


 

 

 

 

 

Μία νέα έκδοση παρουσίασε στην Αθήνα η πολυγραφότατη Αιγυπτιώτισσα συγγραφέας και αγαπητή σε όλη την παροικία κα Πέρσα Κουμούτση. Πρόκειται για τις «Αλεξανδρινές φωνές, στην οδό Λέψιους «, που μόλις κυκλοφόρησε  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το νέο αυτό ξεχωριστό δημιούργημά της είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με ιστορίες ανθρώπων που έζησαν στην Αλεξάνδρεια του μεσοπολέμου, εκκινώντας από τον Καβάφη, προς το τέλος σχεδόν της ζωής του και συνεχίζοντας με πορτρέτα παροίκων που έρχονται σε επαφή με εμβληματικά πρόσωπα της εποχής (Τσίρκα, Φόρστερ, Ουγκαρέτι). δημιουργώντας ένα ενιαίο ψηφιδωτό της πόλης – ενώ η γειτονιά της οδού Λέψιους, αποτελεί τον πυρήνα αλλά και τον συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους.

 

 

 

 

Οι μυθιστορηματικοί ήρωες ποικίλουν, οι περισσότεροι  είναι εμπνευσμένοι από αληθινά πρόσωπα της εποχής, κάποιοι αποτελούν επινοήσεις, κι άλλοι ξεπηδούν από παλαιότερες μυθοπλασίες και τον σπασμένο καθρέφτη του Χρόνου για να συναντηθούν εκ νέου στο βιβλίο.

 

 

 

 

Πρόσωπα και τα προσωπεία τους, διότι η αθέατη πλευρά των ανθρώπων πρωταγωνιστεί εδώ, σε ένα κόσμο που δεν έπαψε ποτέ να κουβαλά την ανθρώπινη αδυναμία, τα πάθη της, τον φόβο της φθοράς, τη μικρόνοια και όλα εκείνα που είναι γνωρίσματα του ανθρώπου παντού, και που δεν έχουν ούτε σύνορα, ούτε εθνότητες, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πέρσα Κουμούτση.

 

 

 

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης