Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης: «Θα έχουμε νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του χρόνου για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού»


«Θα έχουμε νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του χρόνου για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη, γιατί εκεί έχουμε και τον ποντιακό ελληνισμό, έχουμε τους ομογενείς που έχουν έρθει και η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη ανάγκη ενίσχυσης γιατί και τα ποσοστά ανεργίας και όλη η κρίση έχει περάσει ακόμη περισσότερο στην πόλη» είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

 

 

Μιλώντας για την ομογένεια, ο κ. Αμανατίδης πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει να προσφέρει πολλά στην κατεύθυνση της «κινητοποίησης των δυνάμεων του ελληνισμού της διασποράς, τόσο στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στις χώρες όπου βρίσκονται, των brand names, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, όσο και στην οικονομική δυνατότητα η οποία υπάρχει για συνεργασία με τους οικονομικούς παράγοντες της ομογένειας με την Ελλάδα».

 

 

«Η δυνατότητα που έχουμε εμείς, ως ΥΠΕΞ, είναι ουσιαστικά να έρθουν σε επαφή, να είμαστε το κανάλι το οποίο θα ενώσει και θα τους φέρει σε επαφή, οι συζητήσεις μετά θα γίνουν φυσικά με τα αντίστοιχα παραγωγικά υπουργεία, τα οποία είναι είτε το υπουργείο Οικονομίας, είτε το υπουργείο Ανάπτυξης κ.τ.λ.» είπε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε: «Οι Έλληνες ομογενείς, όπως και οι οικονομικοί παράγοντες από διάφορες χώρες, θέλουν να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον, νομίζω, το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει πλέον στη χώρα μας» τόνισε ο κ. Αμανατίδης, υπογραμμίζοντας επίσης, ότι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, η πρόταση συγκεκριμένων δράσεων εντασσόμενων σε ένα συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το πώς και πού μπορούν να προσελκυστούν επενδύσεις και η πάταξη ή παράκαμψη της γραφειοκρατίας σε ορισμένες περιπτώσεις, θα βοηθήσει να τονωθεί η επενδυτική δραστηριότητα. «Είναι αυτά τα θέματα, τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν, να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα» τόνισε ο Υφυπουργός.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης