Ανακάμπτει η οικονομία της Αιγύπτου, τονίζει σε εκτενές ρεπορτάζ του το πανευρωπαϊκό κανάλι «Euronews»


 

 

 

Η Αιγυπτιακή οικονομία που βυθίστηκε μετά την εξέγερση του 2011 και τις ταραχές που ακολούθησαν τα αμέσως επόμενα χρόνια, ανακάμπτει, όπως τονίζει σε εκτενές ρεπορτάζ του, το μεγάλο ειδησεογραφικό πανευρωπαϊκό κανάλι «Euronews».

 

 

 

Όπως τονίζει ο μεγάλος αυτός ειδησεογραφικός οργανισμός και σύμφωνα με τον Οίκο Moody’s η Αίγυπτος επωφελείται από την ισχυρή δυναμική στις μεταρρυθμίσεις.

 

 

 

Στην κορυφή της ατζέντας, είναι η μεταρρύθμιση που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

 

Το νομικό πλαίσιο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του έτους, προβλέπει την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

 

 

 

Στόχος να ενθαρρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να πατάξει την παραοικονομία.

 

 

 

«Εργαζόμαστε πάνω στο νομικό πλαίσιο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι πολύ σημαντικό. Αφενός θα τις οδηγήσει σε σωστό τρόπο λειτουργίας και αφετέρου θα καταπολεμήσει τον τομέα της παραοικονομίας», λέει ο Αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ταρίκ Καμπίλ.

 

 

 

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα έχει καθοριστική σημασία για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το δάνειο ύψους των 12 δισ. δολαρίων προς την Αίγυπτο.

 

 

 

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ένας σημαντικός τομέας πάνω στον οποίο εργαζόμαστε.

Έχουμε πολλούς νέους στην Αίγυπτο και επιδιώκουμε την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους, μέσω των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», λέει η Ντάλια Σαλέμ επικεφαλής του τομέα ευρωπαϊκής συνεργασίας, της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.

 

 

 

Ο εξωτερικός δανεισμός και οι άμεσες επενδύσεις, που εξασφαλίστηκαν με τη στήριξη του ΔΝΤ, βοήθησαν την οικονομία της Αιγύπτου να σημειώσει ποσοστά ανάπτυξης 4,9%, σε ετήσια βάση, το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

 

 

Παρά τις προσπάθειες όμως το μεγάλο πρόβλημα της Αιγύπτου, παραμένει ο τουρισμός.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης