Αναβάλλονται από τον Ιούνιο, τελικά για το μήνα Σεπτέμβριο, τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου


 

 

 

 

Κατά τρεις τουλάχιστον μήνες αναβάλλονται τα θυρανοίξια του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, για το μήνα Σεπτέμβριο, από τον Ιούνιο που ήταν προγραμματισμένα.

 

 

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστο Καβαλή, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της ΕΚΚ.

 

 

Οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ στο χώρο του ναού, το μεσημέρι της 14ης Φεβρουαρίου, όπου συνεχίζονται τα έργα ανακαίνισης.

 

 

Να σημειωθεί ότι η ιδέα για όλο αυτό το τεράστιο έργο, για το οποίο απέδωσε εύσημα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ξεκίνησε πριν περίπου από τρία χρόνια, το 2016, όταν κάποιο πρώην εργαζόμενο στέλεχος της Κοινότητας ασχολούμενο με τα εκκλησιαστικά, προσκάλεσε την Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, να έρθει να δει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ναός.

 

 

Πράγματι, εκείνη την εποχή, η κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, συνοδευόμενη μάλιστα από τον σύζυγό της κ. Παντελή Σοφιανό, που είναι ειδικός στα τεχνικά θέματα, και από το εν λόγω πρώην εργαζόμενο στέλεχος της ΕΚΚ, που τούς έδειξε επί τόπου τα τα προβλήματα, μέσα από μία περιήγηση σε κάθε χώρο, μέσα και έξω στο ναό, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετώπιζε από εμφανείς διαβρώσεις το οικοδόμημα της εκκλησίας, όπου μπορούσε να παρατηρήσει ο κάθε πιστός.

 

 

Και αμέσως, η κα Σοφιανού αποφάσισε να αφιερώσει ένα μεγάλο ποσό, ως ένα περίσσευμα της καρδιάς της, για να ξεκινήσουν τα έργα της ανακαίνισης.

 

 

Συνάντησε τότε τους υπευθύνους της Κοινότητας, εξέφρασε τη διάθεσή της να προσφέρει στο ξαναζωντάνεμα του ναού, στον οποίο και εκείνη όταν ήταν παιδί επισκεπτόταν με την οικογένειά της, και έτσι όλα ξεκίνησαν, με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου να δέχεται να συμβάλλει κατά το ήμισυ στο κόστος του όλου έργου.

 

 

Ας είναι πάντοτε καλά και ο Θεός να τής δίνει δύναμη και υγεία, η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Αικατερίνη Σοφιανού, που αποτέλεσε την αφορμή για να σωθεί αυτός ο περικαλλής ναός, τον τρούλο του οποίου σε σχήμα επισκοπικής μίτρας βλέπουν καθημερινά εκατομμύρια οδηγοί αυτοκινήτων που περνούν με τα αυτοκίνητά τους και οι συνεπιβάτες τους από την παρακείμενη υπερυψωμένη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου.    

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης