Ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση πτήσεων στην Αίγυπτο και από τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες της Κύπρου


 

 

 

 

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για το άνοιγμα της αεροπορικής σύνδεσης Κύπρου – Αιγύπτου και από τις ιδιωτικές κυπριακές αεροπορικές εταιρείες, υπεγράφη χθες το βράδυ στο Κάιρο, στο περιθώριο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής των ηγετών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

 

Πρόκειται για μία νέα συμφωνία στον τομέα των αερομεταφορών, που υπέγραψαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου κ. Sharif Fathi.

 

Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα, μπορούσαν να ταξιδέψουν από και προς την Αίγυπτο μόνον οι εθνικοί αερομεταφορείς και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πλέον «Κυπριακές Αερογραμμές» («Cyprus Airways«), με τη νέα αυτή συμφωνία, που θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των δύο κρατών, θα μπορούν και οι σημερινές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στη Μεγαλόνησο να ανοίξουν τα φτερά τους προς την Αίγυπτο.  

 

Μέσω της συμφωνίας καταργείται παράλληλα ο περιορισμός των πτήσεων προς Κύπρο για οκτώ αεροδρόμια της Αιγύπτου (εκτός Καΐρου και Αλεξάνδρειας) και δίδεται το δικαίωμα απεριόριστων διαδρομών.

Όπως μάς επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η συμφωνία αποσκοπεί παράλληλα και στην από κοινού αναβάθμιση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, παρέχοντας πακέτα και σε τουρίστες τρίτων χωρών που θα μπορούν από κοινού να επισκέπτονται την Αίγυπτο και την Κύπρο.  

 

Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης, εγκρίθηκε παράλληλα Κοινή Διακήρυξη μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας για τους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών και της ανάπτυξης των λιμανιών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης