Ανοίγει νέα πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα Λευκωσία της Κύπρου


 

 

 

 

Την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το άνοιγμα πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο αναμένεται να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ως πρόταση ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του διάδοχου του Ιωάννη Κασουλίδη θα είναι να μεταφέρει το επίσημο αίτημα της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την εγκαθίδρυση πρεσβείας του βασιλείου στη Λευκωσία.

 

 

Το αίτημα έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης, στις αρχές του έτους, του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ριάντ, της πρώτης επίσημης επίσκεψης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα. Αν και η επίσκεψη του Προέδρου στη Σαουδική Αραβία επισκιάστηκε από τις αντιδράσεις για δηλώσεις του που είχαν προηγηθεί σε σχέση με τη θέση της τουρκικής πλευράς περί ΑΟΖ των Τ/Κ, οι επαφές που έγιναν δρομολόγησαν κινήσεις που συμπεριλαμβάνουν και την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων Λευκωσίας – Ριάντ.

 

 

 

Ενισχυμένες σχέσεις

 

 

 

Σήμερα η Σαουδική Αραβία εκπροσωπείται στην Κύπρο μέσω της διπλωματικής της αποστολής στην Αθήνα, όπως συμβαίνει και με αρκετές άλλες χώρες οι οποίες δεν έχουν πρεσβεία στη Λευκωσία. Το 2015 η Κυπριακή Δημοκρατία άνοιξε για πρώτη φορά πρεσβεία στο Ριάντ, μετά τη διαπίστευση του πρέσβη της χώρας στην Αθήνα ως πρέσβη και στη Λευκωσία.

 

 

Κατά την τελευταία περίοδο, η κυπριακή κυβέρνηση επιχειρεί σύσφιξη των σχέσεων και με τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της πολιτικής για ενίσχυση των σχέσεων με τις γειτονικές μας μεσογειακές χώρες και ευρύτερα τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

 

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ριάντ, τον οποίο συνόδευαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών και Ενέργειας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών, καθώς και πιο συγκεκριμένα η ενισχυμένη διπλωματική συνεργασία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα Υπουργεία Εξωτερικών συμφώνησαν σε τακτική επικοινωνία.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης