ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πιστό αντίγραφο του Ακτιναμέ της Ι. Μονής Σινά, προσέφεραν οι μοναχοί στον Κυβερνήτη του Σινά Χ. Φούντα

 

 

 

Ένα πιστό αντίγραφο του Ακτιναμέ της Ιεράς Μονής Σινά, που φέρει στο κάτω μέρος του κειμένου το αποτύπωμα της παλάμης του Μωάμεθ και προστατεύει τη Μονή από τους κατακτητές, προσέφερε η μοναστική αδελφότητα του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, στον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγό Χάλιντ Φούντα, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προστασία που διαχρονικά προσφέρει η Αίγυπτος στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι.

 

 

Την τιμητική απονομή στον κ. Φούντα έκανε ο Δικαίος της Μονής π. Συμεών, παρουσία του Σκευοφύλακα π. Μιχαήλ και του Συμβούλου της Ιεράς Μονής κ. Αντώνη Καζαμία, στο γραφείο του Κυβερνήτη, στο Σαρμ Ελ Σέιχ, ο οποίος τους υποδέχτηκε θερμά.

 

 

Η επίσκεψη που έγινε εις ανταπόδοση της επίσκεψης που προηγήθηκε του Κυβερνήτη στο μοναστήρι, πριν από μία εβδομάδα, ενόψει μάλιστα του μεγάλου φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης στις 11 και 12 Οκτωβρίου, παρουσία πολλών Υπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης, πρέσβεων από πολλές χώρες και άλλων επισήμων.

 

 

Παράλληλα, οι μοναχοί της Ιεράς Μονής μετέφεραν τους θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού. Παράλληλα, ενημέρωσαν τον Κυβερνήτη για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ο κ. Χάλιντ Φούντα επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Αίγυπτος είναι στο πλευρό του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. 

 

 

Αντίγραφο του Ακτιναμέ προσέφεραν οι μοναχοί της Μονής και στον Δ/ντή της Αστυνομίας της περιοχής του Σινά.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *