«Έτσι ξαφνικά…» μας εγκατέλειψε για πάντα η αγαπημένη μεγάλη Αιγυπτιώτισσα, Χρυσάνθη Σκουφαρίδου


 

 

 

 

«Έτσι ξαφνικά…» έφυγε για πάντα η αγαπημένη μεγάλη σε ηλικία Αιγυπτιώτισσα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, σύζυγος του αείμνηστου Σωτήρη Σκουφαρίδη που διετέλεσε Πρόεδρος του ΠΑΟΚ επί ολόκληρες δεκαετίες.

 

 

Μία γυναίκα, γεμάτη ζωή μέχρι την τελευταία της στιγμή, που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά με τις χαρές και τις λύπες της παροικίας, με το χαρακτηριστικό της τραγούδι «Έτσι ξαφνικά…» με το οποίο πάντοτε θα τη θυμόμαστε…

 

 

Ένα τραγούδι που μας χάρισε και τότε που τιμήθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου, διά χειρός του τότε Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Καΐρου, Αλέξανδρου Καζαμία, στις 27 Οκτωβρίου του 2015, παρουσία μάλιστα μας άλλης μεγάλης επίσης αείμνηστης Ευεργέτιδας, της Στέλλας Κυριάζη.

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο εκείνης της συγκινητικής βραδιάς και τιμητικής βράβευσης της μεγάλης αυτής Αιγυπτιώτισσας, στον περίβολο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου:

 

 

 

 

 

 

 

Η αξέχαστη Χρυσάνθη Σκουφαρίδου ήταν πάντα στο πλευρό των νέων και όλων των εκδηλώσεων της παροικίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του αείμνηστου επίσης συζύγου της, που αποτέλεσε και εκείνος μία μεγάλη μορφή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου και ως τέως Έφορος στο Σώμα, αλλά επίσης και με τον γιο της, Δημήτρη Σκουφαρίδη, μεγάλο τραπεζικό στέλεχος και οικονομολόγο, να έχει και εκείνος διατελέσει Αρχηγός της Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

 

Ενώ, και η Αίθουσα του ΠΑΟΚ, στο ισόγειο των Ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Ηλιούπολης Καΐρου μετονομάστηκε σε Αίθουσα Σωτήρη Σκουφαρίδη.

 

 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η αξέχαστη Χρυσάνθη Σκουφαρίδου ήταν κάθε Κυριακή παρούσα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Άγιο Νικόλαο και όλες τις εκκλησίες και τις εκδηλώσεις της παροικίας.  

 

 

Το τελευταίο «αντίο» θα της πούνε οι συγγενείς και φίλοι της το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 1 το μεσημέρι στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό Νεκροταφείο παλαιού Καΐρου, όπου και θα ακολουθήσει και η ταφή της.

 

 

Είμαστε σίγουροι ότι από εκεί ψηλά που θα βρίσκεται θα συνεχίσει να κοιτά την παροικία και να της χαρίζει το αγαπημένο της τραγούδι, «Έτσι ξαφνικά…»

 

 

Θα τη θυμόμαστε για πάντα, για την αγάπη και το χαμόγελο που προσέφερε σε όλους μας, μέχρι το τέλος της…

 

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη της…

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης