Τον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας στο Κάιρο Πλοίαρχο ΠΝ Βασ. Τσούκα, διαδέχτηκε ο Ποίαρχος Παρίσης Κανούτος – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός (FOTO,VIDEO)


 

 

 

 

Το έργο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αναδείχτηκε άλλη μία φορά χθες στο Κάιρο, αυτή τη φορά με τον απολογισμό της δίχρονης υπηρεσίας του Ακολούθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ Βασίλειου Τσούκα, ο οποίος από τον Αύγουστο παραχωρεί τη σκυτάλη της σημαντικής αυτής θέσης στον Πλοίαρχο Παρίση Κανούτο.

 

 

Παρόντες στη συγκινητική εκδήλωση στην Ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, οι Ακόλουθοι Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Βραζιλίας, του Λιβάνου, του Βελγίου, της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Βουλγαρίας και άλλων χωρών, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, από την Ελληνική Πρεσβεία ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Αθανάσιος Μακρανδρέου, ο Σύμβουλος Τύπου Χρήστος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής, ο Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και εκ μέρους της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Ανδρέας Ρούσσος, τα Μέλη ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Ταμίας του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Άγγελος Αθανασούλης και άλλοι επίσημοι.         

 

 

Ευχαριστώντας τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια και στα θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών Ελλάδος και Αιγύπτου, από κοινού με την Κύπρο.

 

 

 

Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο λόγο του κ. Τσούκα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, και ο Κύπριος Πρέσβης καλωσόρισε θερμά στο νέο Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας, ευχαριστώντας για τη συνεργασία τον μέχρι σήμερα Ακόλουθο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την σημαντική συνεργασία των τριών χωρών, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6», παρουσία των Υπουργών Αμύνης των τριών κρατών.

 

 

Τέλος, ο απερχόμενος Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας κ. Τσούκας τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί πλέον στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε καλή δύναμη στο διάδοχό του, Παρίση Κανούτο.

 

 

Ο κ. Τσούκας αναλαμβάνει πλέον Διοικητής των Αμφίβιων Δυνάμεων που βρίσκονται στη Σαλαμίνα. Ο κ. Κανούτος έρχεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που εδρεύει στη Σούδα των Χανίων Κρήτης, στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί κατά καιρούς πολλοί Αιγύπτιοι αξιωματικοί, γεγονός έτι περαιτέρω ενθαρρυντικό για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης