Το μεγάλο «ευχαριστώ» της Αιγυπτιώτικης παροικίας, στην απερχόμενη Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο, Λαμπρινή Κομίνη


 

 

 

 

Όλη σχεδόν η Αιγυπτιώτικη παροικία τίμησε τη Δευτέρα το βράδυ την απερχόμενη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, που ολοκληρώνοντας την τριετή μέχρι σήμερα αποστολή της στη Χώρα του Νείλου, τούς αποχαιρέτησε με μία εκδήλωση στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου.

 

 

 

 

Παρών ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος ευχαρίστησε την απερχόμενη Γενική Πρόξενο για το έργο της αλλά και για τις πολύ καλές συμβουλές της και προτάσεις της, σε θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, κάνοντας πάντοτε με ήπιο και ήρεμο τρόπο τις κατάλληλες εισηγήσεις.

 

 

 

 

Παρών και ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νικόδημος.

 

 

 

 

Παρών και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, μαζί με Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Κοινότητας, ο οποίος μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την απερχόμενη Γενική Πρόξενο κα Κομίνη.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο κορυφαίο παροικιακό Οργανισμό και την Ελληνίδα Πρόξενο, «μία σχέση που δεν στηρίχτηκε – όπως είπε – απλά σε θεσμοθετημένα πλαίσια, αλλά περισσότερο στην ανθρώπινη πλευρά».

 

 

 

 

Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ευαισθησία που χαρακτηρίζει το έργο ιδιαίτερα των γυναικών Προξένων, ο κ. Καβαλής τόνισε ότι «οι γυναίκες Πρόξενοι είναι πάντα ξεχωριστές για την παροικία μας», προσθέτοντας ότι «η κα Κομίνη αφήνει μόνον πολύ καλές αναμνήσεις για όλη την παροικία. Ιδιαίτερα για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η Γενική Πρόξενος ήταν ένας πολύ μεγάλος στυλοβάτης, ένας πυλώνας στα όσα μπορέσαμε να κάνουμε αυτό το διάστημα».

 

 

 

 

Ο κ. Καβαλής τήν ευχαρίστησε «από καρδιάς, για ό,τι έχει προσφέρει, γνωρίζοντας την πολύ δύσκολη παρούσα χρονική περίοδο για την Ελλάδα, όπου το Προξενείο και άλλες υπηρεσίες έχουνε χάσει σε προσωπικό, γεγονός που αναγκάζει κάθε στέλεχός του να υπερβαίνει εαυτόν για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του».

 

 

 

 

Και κατέληξε: «Η κα Κομίνη μπορούσε να απορροφήσει πολύ θυμό αλλά και να μάς δίνει σημαντικές συμβουλές. Θα μάς λείψει. Το πέρασμά σας θα μάς μείνει αξέχαστο…», τόνισε χαρίζοντάς της ένα αναμνηστικό.

 

 

 

 

Από την πλευρά της, η κα Κομίνη ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι τίμησαν την αποχαιρετιστήρια αυτή εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μία σημαντική στιγμή, που αποχαιρετά – όπως είπε – μία Ελληνική Κοινότητα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε…

 

 

 

 

«Πράγματι, μέριμνά μας ήταν η παροικία μας αυτή και το Πατριαρχείο μας. Στο δύσκολο αυτό έργο, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, γιατί είχα τη στήριξη της Πρεσβείας μας και του Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μου», τόνισε η κα Κομίνη.

 

 

 

 

Και τέλος, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, η Γενική Πρόξενος κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «θέλω να είστε βέβαιος ότι η Ελληνική Πολιτεία παρακολουθεί τα όσα γίνονται σε αυτήν την  ιστορική παροικία στην Αίγυπτο, και γι” αυτό είμαστε εδώ. Θέλω να είστε όλοι σίγουροι ότι φεύγοντας από εδώ, από όποια θέση και αν είμαι, θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα αυτής εδώ της Κοινότητας, που τόσο αγάπησα…»  

 

 

 

 

Την Γενική Πρόξενο χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ, ευχαριστώντας την για την ακέραια και πολύτιμη συνεισφορά της και μάλιστα και με την ιδιότητα της Επιτίμου Προέδρου του Ομίλου, όντας πάντα στο πλευρό του ιστορικού παροικιακού σωματείου.

 

 

 

 

Να σημειωθεί τέλος ότι στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χρήστος Καβαλής παρουσίασε ένα έγγραφο από αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές, που δείχνει ότι «βρήκαν τα πάντα άψογα» στα οικονομικά και διοικητικά της.

 

 

 

 

Το γεγονός του εγγράφου αυτού αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μιλώντας ενώπιον των αρχών και πλήθους εκπροσώπων των παροικιακών σωματείων, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση, και τονίζοντας:     

 

 

 

 

«Πάντως, αυτό που έκανε ιδιαίτερα ζωντανή αυτήν την ημέρα, είναι ότι σήμερα, τελείως τυχαία, η Κοινότητα μετά από μία διαδικασία, θα έλεγα αρκετά χρονοβόρα, μπόρεσε και πήρε ένα πολύ μικρό χαρτί, από το Αιγυπτιακό Υπουργείο, στο οποίο λέει ότι όλοι οι έλεγχοι που έκαναν, τα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου, στο διοικητικό και στο οικονομικό κομμάτι, βρήκαν τα πάντα άψογα! Πριν λοιπόν από το αποχαιρετιστήριο, θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το χαρτί στη Γενική Πρόξενο. Έχει σημερινή ημερομηνία, οπότε θα το θυμάται.»

 

 

 

 

Το εν λόγω έγγραφο παρέλαβε η κα Λαμπρινή Κομίνη, δείχνοντας και εκείνη την ικανοποίησή της για την εξέλιξη των γεγονότων.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης