Αρχαίος τάφος με εντυπωσιακές πολύχρωμες τοιχογραφίες ανακαλύφθηκε στο Λούξορ της Αιγύπτου


Έναν πολύχρωμο αρχαίο τάφο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων.

 

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου, μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του Υπουργείου και του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στην Αίγυπτο οδήγησε στην ανακάλυψη δύο τάφων.

 

Οι ερευνητές βρήκαν το νέο τάφο σχήματος Τ στο Λούξορ, μία πόλη ονομαστή για τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

 

Ο τάφος ανήκει στον Σα-Μουτ, έναν άνθρωπο που πιθανότατα έζησε στη 18η δυναστεία του Νέου Βασιλείου, ή μεταξύ 1543 π.Χ. και 1292 π.Χ., σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

 

Ο Σα-Μουτ και η σύζυγός του, Τα-Καχίτ, απεικονίζονται στις όμορφες και πολύχρωμες παραστάσεις στους τοίχους του τάφου. Ο τάφος έχει επίσης μια αίθουσα και ημιτελείς πλάγιους θαλάμους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Ο νέος τάφος βρίσκεται ανατολικά ενός άλλου τάφου που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο τάφοι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια χρονική περίοδο και να μοιράζονται την ίδια είσοδο, ανέφερε το Υπουργείο.

 

Από τους δύο, ο πρώτος τάφος που ανακαλύφθηκε, ανήκει σε έναν άνδρα που ονομάζεται Αμενχοτέπ, γνωστός και ως Rebiu. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε ως ιερέας του θεού Άμμωνα, σύμφωνα με τον Υπουργό Αρχαιοτήτων Μαμντούχ Ελ Νταμάτι.

 

Όσο για το δεύτερο τάφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχει συληθεί, γεγονός που κατέστρεψε μέρος της τοιχογραφίας και των κτερισμάτων που βρέθηκαν μέσα του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης