ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αρχές Δεκεμβρίου έρχεται στην Αίγυπτο ο νέος Κύπριος Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης

 

 

 

 

Έναν από τους πιο πεπειραμένους Πρέσβεις της αποστέλλει σε λίγες μέρες η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αίγυπτο, με δεδομένες τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

Πρόκειται για τον κ. Όμηρο Μαυρομάτη, ο οποίος έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγαλονήσου.

 

 

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Διευθυντής κέντρου διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο, στο Βελιγράδι και πρόσφατα στο Μεξικό από όπου μετατέθηκε στο Κάιρο.

 

 

Ο Πρέσβης κ. Όμηρος Μαυρομάτης είναι γιος του αείμνηστου Πρέσβη Ανδρέα Μαυρομάτη το 1970, ο οποίος επί αειμνήστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, είχε διατελέσει Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αργότερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί Προέδρου Βασιλείου, και τον οποίον πατέρα του νέου Πρέσβη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου χαρακτήρισε ως μία «από τις κορυφαίες μορφές της κυπριακής διπλωματίας», όταν έφυγε από τη ζωή φέτος τον Απρίλιο.

 

 

Το ΠΥΡΑΜΙΣ καλωσορίζει το νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρο Μαυρομάτη, που αναμένεται να φτάσει στο Κάιρο την 1η Δεκεμβρίου και του εύχεται καλή δύναμη στο έργο του, για την όλο και μεγαλύτερη αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο και των δύο λαών, που η Μεσόγειος Θάλασσα δεν χωρίζει αλλά ενώνει.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *