Σε Αρχιμανδρίτη του Θρόνου του Αγίου Μάρκου χειροθέτησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τον Έξαρχο στην Κύπρο π. Άθω Παπαευρυπιάδη


 

 

 

 

 

Έναν πιστό ιερέα του Υψίστου, τον ομογενή από το Γιοχάνεσμπουργκ π. Άθω Παπαευρυπιάδη, που εδώ και χρόνια υπηρετεί ως Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, έκειρε και χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, παρουσία των Μητροπολιτών Κυρήνης Αθανασίου και Γουϊνέας Γεωργίου, Εξάρχου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην Αθήνα, στον Ιερό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στη Λευκωσία.

 

 

 

Αμέσως μετά, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.Ιωάννη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.Χρυσόστομο, όπου οι τρεις Προκαθήμενοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Μέση Ανατολή και τους διωγμούς των Χριστιανών.

 

 

 

Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπό ανέγερση  Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο Γέρι Λευκωσίας, όπου επιθεώρησε τα επιτελούμενα έργα στον Ιερό Ναό Αγίων Νεκταρίου, Πορφυρίου και Παϊσίου.

 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι το θαυμαστό γεγονός της εύρεσης πόσιμου νερού, εντός του χώρου της Εξαρχίας, πίσω ακριβώς από το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Εκεί, δέχθηκε την επίσκεψη του Εντιμ. Δημάρχου Γερίου Λευκωσίας κ.Νεόφυτου Παπαλαζάρου, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου της Εξαρχίας, προς όφελος των Δημοτών Γερίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης