Άρχισε τις επαφές στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΣΕΑΑΣ και Β΄ Αντιπρόεδρός του, Στέφανος Αργυρίου, για την Α΄ Αμπετειάδα


 

 

 

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Στέφανος Αργυρίου, για τις απαιτούμενες παροικιακές επαφές με τις οποίες επιφορτίστηκε από το ΔΣ του ιστορικού σωματείου, για το έργο της προετοιμασίας, εκ μέρους του ΣΕΑΑΣ, της Α΄ Αμπετειάδας, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2020.

 

 

Ο κ. Στέφανος Αργυρίου, από τα πιο ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, της οποίας διετέλεσε επί πολλά έτη και Κοινοτικός Επίτροπος, ήταν εκείνος όπου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Καζαμία και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Νικόλα Πολίτη είχαν ανακοινώσει στον ίδιο τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουΐκ, στο γραφείο του στην Αθήνα, για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου του 2018, την πρόθεση της παροικίας και των Αμπετειανών να διοργανωθεί η Α΄ Αμπετειάδα στο Κάιρο.

 

 

Από τότε, οι εξελίξεις προχωρήσανε, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας ενημέρωσε και τον Κύπριο ομόλογο του κ. Κουΐκ, τον Επίτροπο Προεδρίας αρμόδιο για θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό και όλη την παροικία.

 

 

Ακολούθησε η απόφαση του Ιδρύματος Αμπέτ να στηρίξει και να αναλάβει όλη τη διοργάνωση, με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΑΑΣ και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Σινά.

 

 

Και τώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΕΑΑΣ στην Αθήνα κ. Στέφανος Αργυρίου αρχίζει ήδη τις επαφές και την πολύτιμη υπηρεσία του για την καλύτερη οργάνωση, προετοιμασία και διεξαγωγή της Α΄ Αμπετειάδας εκ μέρους του ιστορικού σωματείου, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις πρώτες συνεννοήσεις και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη και την Ειδική Γραμματέα του ΣΑΕ κα Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, τούς οποίους συνάντησε, παρουσία και του Β΄ Αντιπροέδρου του ΣΑΕ Νικόλα Βαδή, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, κατά την υποδοχή του κλιμακίου του ΣΑΕ Αθήνας, που έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Βαδή, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Κέντρου, την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου, και όπου ο κ. Αργυρίου ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την Αθήνα.

 

 

Από το ΠΥΡΑΜΙΣ, καλή δύναμη στο έργο του!   

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης