Εκτός κινδύνου, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, ο Σιναίου κ. Δαμιανός, μετά από ατύχημα – Θερμά ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αλ Σίσι


 

 

 

 

 

Κανένα κίνδυνο για τη ζωή του δεν αντιμετωπίζει ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, από το ατύχημα που υπέστη μέσα στο χώρο του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, το απόγευμα της 30ής Ιανουαρίου.

 

 

 

Από το ατύχημα, πέφτοντας από ένα κενό κάποιων λίγων μέτρων, ο σεβάσμιος 84χρονος ιεράρχης έπαθε κακώσεις στον ώμο, στο χέρι και κτύπησε και ελαφρότερα στο κεφάλι.

 

 

 

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται εκτός κινδύνου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Καΐρου «Αλ Γκαλά», που είναι ειδικό για Ορθοπεδικές περιπτώσεις.

 

 

 

Μάλιστα, μεταφέροντας τα λόγια του σεβάσμιου Ιεράρχη, ο σύμβουλός του κ. Αντώνης Καζαμίας μετέφερε τις θερμές και από καρδιάς ευχαριστίες για το αμέριστο προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που πάντοτε βρίσκεται κοντά στο ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και στον Δεσπότη.       

 

 

 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ατύχημα, κινητοποιήθηκαν όλες οι αιγυπτιακές υπηρεσίες της Αγίας Αικατερίνης και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο Διεθνές Νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου είχε κινητοποιηθεί όλο το δυναμικό των ιατρών.

 

 

 

Στο πλευρό του ήταν από την πρώτη στιγμή ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα και όλες οι στρατιωτικές αρχές.

 

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά μεταφέρθηκε αμέσως σε εντατική μονάδα θεραπείας.

 

 

 

Κρίθηκε όμως άμεσα ότι η κατάσταση της υγείας του θα απαιτούσε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Καΐρου.

 

 

 

Αμέσως, η αιγυπτιακή κυβέρνηση κινητοποιήθηκε, δείχνοντας το σεβασμό της τόσο προς τον άνθρωπο ιεράρχη όσο και προς τον Καθηγούμενο της πολυαιώνιου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

 

Όπως μάς ενημέρωσε  ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου κ. Αντώνης Καζαμίας, που από το Σαρμ Ελ Σέιχ βρισκόταν κοντά στον σεβάσμιο Ιεράρχη, ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Σέμπχι Σόμπχι έδωσε αμέσως εντολή να μεταφερθεί ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Κάιρο, στο καλύτερο Νοσοκομείο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας για ορθοπεδικά θέματα, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «Αλ Γκαλά».

 

 

 

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στο στρατιωτικό ελικόπτερο, συνταξίδεψαν ο μοναχός της Ιεράς Μονής π. Θεόφιλος και ο κ. Αντώνης Καζαμίας.

 

 

 

Φτάνοντας αργά το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλμάζα, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά περίμενε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο μοναχός του μοναστηριού π. Νήφων και ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλας Βαδής.

 

 

 

Αμέσως μόλις έφτασε στο Νοσοκομείο, ήταν ήδη κινητοποιημένο όλο το ιατρικό προσωπικό για να περιθάλψει τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, έγιναν οι απαιτούμενες πρώτες ενέργειες.

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛ ΣΙΣΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΑΜΙΑΝΟ

 

 

 

 

Αμέσως, δόθηκαν οδηγίες από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να χορηγηθεί κάθε βοήθεια στον Αρχιεπίσκοπο έτσι ώστε να εξέλθει απόλυτα υγιής από το Νοσοκομείο, όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία του.

 

 

 

Το ίδιο αμέριστο ενδιαφέρον για την υγεία του επέδειξε και ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Ισμαήλ Σερίφ και βεβαίως ο Υπουργός Αμύνης Σέμπχι Σόμπχι, οι οποίοι συνεχώς ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

 

 

 

 

ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑ, ΧΑΛΙΝΤ ΦΟΥΝΤΑ

 

 

 

Χθες, βρέθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Καΐρου και ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, ο οποίος μετέφερε και προσωπικά τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. «Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και όλη η χώρα είναι στο πλευρό σας, Σεβασμιώτατε», τόνισε ο Αιγύπτιος υψηλός αξιωματούχος, μεταφέροντας και τις προσωπικές του ευχές προς τον κ. Δαμιανό.

 

 

 

 

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΔΕΙΞΕ

ΤΟ ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

Το ίδιο απόγευμα, τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και εκ μέρους του αρμόδιου για τη θρησκευτική διπλωματία Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

 

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της για να αποστείλει ένα C-130, για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά τελικά κρίθηκε από τους θεράποντες Αιγυπτίους ιατρούς ότι το χάσιμο του χρόνου δε θα εξυπηρετούσε την κατάσταση του Δεσπότη.  

 

 

 

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄

 

 

 

 

Παράλληλα, τον κ. Δαμιανό επισκέφθηκε και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

Όπως έχει γίνει γνωστό από πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία.

 

 

 

Μεθαύριο Σάββατο, προγραμματίζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση για τον ώμο και την πλάτη του.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης