Ολοκλήρωση Πολυεθνικής Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ – 12/2022»


Από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή Αλεξάνδρειας, η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-12/2022», με την συμμετοχή αεροναυτικών Μέσων και Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κυπριακή Δημοκρατία και Σαουδική Αραβία ενώ Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Μαρόκο, Μπαχρέιν και Κονγκό συμμετείχαν με παρατηρητές. Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ και Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού, ένα Ε/Π AW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας και μία Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών.  

 

 

Την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης ταυτόχρονα με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, η οποία πραγματοποιήθηκε εν πλω επι του ελικοπτεροφόρου  GAMAL ABDEL NASSER, του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στην παρουσία του Αρχηγού των ΕΔ της Αιγύπτου, Αντιστράτηγου Osama Roshdy Askar, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας Στρατηγού Fayyad Bin Hamed Al-Ruwaili. 

 

 

Κατά την τελική φάση εκτελέστηκαν επιχειρησιακά σενάρια τα οποία περιλάμβαναν άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από Ε/Π, νηοψία και αναρρίχηση σε πολεμικό πλοίο, συνδυασμένη αποβατική ενέργεια στην ακτή «El Omayed» καθώς και εικονικές αεροπορικές προσβολές από επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη. Η Τελική Φάση ολοκληρώθηκε με τη διέλευση και απονομή χαιρετισμού των αεροναυτικών Μονάδων στα τιμώμενα πρόσωπα. Ο Αρχηγός σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους διακεκριμένους επισκέπτες αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στο πολυεθνικό Επιτελείο που διηύθυνε την άσκηση όσο και στο προσωπικό των χωρών που συμμετείχαν για την  άρτια οργάνωση και εκτέλεση της, επισήμανε τη σημασία που έχει η διεθνής συνεργασία μεταξύ των οποίων και οι στρατιωτικές ασκήσεις για τη βελτίωση της αλληλοκατανόησης και της διαλειτουργικότητας των ΕΔ σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα σε στρατηγικό επίπεδο,  στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφαλείας στην ευαίσθητη περιοχή της Αν. Μεσογείου. 

 

 

 

Η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στη φετινή άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ, η οποία    ήταν η μεγαλύτερη αποστολή στελεχών και μέσων σε άσκηση στο εξωτερικό, συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων κρατών και επιβεβαιώνουν την άριστη σχέση και το υψηλό επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών αυτών. Επιπλέον, αντανακλούν το ευρύ πλέγμα συνεργασιών τις  οποίες αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για τη διασφάλιση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

 

 

 

 

Photo: National Guard Cyprus

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης