Νέα επιστολή αιγυπτιακών αρχών υποχρεώνει την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου να προχωρήσει άμεσα σε Συνέλευση με το ΔΣ του 2014-2016


 

 

 

 

Την άμεση κατάργηση της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) και την αντικατάστασή της με τη σύνθεση της προηγούμενης Διαχειριστικής Επιτροπής όπως αυτή ακριβώς υπήρχε μέχρι τις εκλογές της 27ης Νοεμβρίου 2016, με την υποχρέωση να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, ζητούν από την ΕΚΚ, με νέα επιστολή τους, οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Η ξεκάθαρη αυτή απόφαση των αρμοδίων αιγυπτιακών αρχών καταγράφεται με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο στη νέα, δεύτερη επιστολή που απεστάλη στις 11 Ιουλίου στον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή και έχει άμεση ισχύ.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη νέα επιστολή, που το ΠΥΡΑΜΙΣ είναι σε θέση να γνωρίζει, το αρμόδιο γραφείο που υπάγεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ζητά ρητά από τον Πρόεδρο της ΕΚΚ να εφαρμόσει την απόφαση της υπεύθυνης υπηρεσίας περί επαναφοράς της προηγούμενης Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, το αργότερο σε επτά ημέρες από την παραλαβή της εν λόγω επιστολής.

 

 

 

 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κρίσιμη εξέλιξη, καθώς αλλάζει πολλά στον ιστορικό παροικιακό οργανισμό, καθώς βασίζεται στην προηγούμενη επιστολή που εστάλη στις 6 Ιουλίου και πάλι στον Πρόεδρο της ΕΚΚ, και όπου οι αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές φέρνουν προ των ευθυνών της την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την μη τήρηση του άρθρου 21 του καταστατικού της, με αποτέλεσμα την κατάργηση της ετήσιας Τακτικής αλλά και της Έκτακτης Γενικής της Συνέλευσης του έτους 2015.

 

 

 

 

Η δεύτερη αυτή επιστολή εστάλη μετά και την πρώτη απάντηση του κ. Καβαλή προς τις υπηρεσίες η οποία φαίνεται ότι ως άποψη δεν έπεισε τους αρμοδίους, εξ ου και ακολούθησε η δεύτερη επιστολή της 11ης Ιουλίου.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι οι σημερινές αυτές κρίσιμες εξελίξεις στηρίχτηκαν στην αποκάλυψη ενός εγγράφου που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ και αφιέρωσε μάλιστα στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή της με την παροικία, στις 20 Ιουνίου.

 

 

 

 

Τότε, στο εν λόγω έγγραφο φαινόταν ότι σε σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις αιγυπτιακές αρχές στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, το μόνο μεμπτό ήταν η μη τήρηση του άρθρου 21 από την ΕΚΚ στις Συνελεύσεις που πραγματοποίησε το 2015, αποδεικνύοντας ότι μόνον δικαίωση δεν ήταν αυτό το έγγραφο για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, παρά το γεγονός ότι έτσι παρουσιάστηκε πρωτοσέλιδα από το ενημερωτικό δελτίο της ΕΚΚ, το «ΝΕΟ ΦΩΣ», στην έκδοση της 26ης Ιουνίου.

 

 

 

 

Έτσι, οι εξελίξεις πήραν το δρόμο τους και τώρα, αν τηρηθούν όσα προβλέπονται από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές, νομικές πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί σύντομα η παροικία θα προβεί σε νέες κάλπες!

 

 

 

 

Και μάλιστα, είναι πλέον από σαφές ότι, εφόσον έχουν καταπέσει όλες οι αποφάσεις των Συνελεύσεων του 2015, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση των αρμοδίων αρχών, τότε λογικά στις εκλογές αυτές  – όποτε και αν γίνουν – δε θα επιβληθούν οι όποιοι περιορισμοί είχαν τότε σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητα.

 

 

 

 

Με άλλα λόγια, δε θα απαιτείται η συμμετοχή υποψηφίων Κοινοτικών Επιτρόπων σε δύο Εφορείες, δε θα υπάρχει περιορισμός παραμονής των 180 ημερών για να είναι κάποιος τακτικό μέλος της ΕΚΚ, κλπ. Και φυσικά, για κατάργηση πάει και ο Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας της ΕΚΚ.

 

 

 

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ ο πολύ σοβαρός οικονομικός έλεγχος των αρμοδίων αιγυπτιακών αρχών στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου συνεχίζεται, με τα αποτελέσματα να αναμένονται να παρουσιαστούν επίσημα, πιθανόν σε κάποια από τις επόμενες προσεχείς εβδομάδες.

 

 

 

 

Πολλές λοιπόν οι εξελίξεις στον ιστορικό παροικιακό Οργανισμό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

 

Λόγω της σοβαρότητας όλων αυτών των θεμάτων, το ΠΥΡΑΜΙΣ παρακαλεί όποιον φορέα επιθυμεί να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη επί των θεμάτων αυτών, αυτή βεβαίως και θα είναι ευπρόσδεκτη να δημοσιευτεί, φτάνει να είναι επίσημα γραμμένη και με τις απαιτούμενες σφραγίδες και υπογραφές των εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του εκάστοτε φορέα.

 

 

 

 

(ΣΣ. Η φωτογραφία είναι από το αρχείο μας, και παρουσιάζει την Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ της περιόδου 2014-2016.)

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης