Η δεξίωση του Έλληνα Πρέσβη με αφορμή τις δύο παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Όπερα του Καΐρου


 

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

 

Την Τρίτη 4 Ιουνίου ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου δεξιώθηκε στον ολάνθιστο κήπο της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Ζαμάλεκ  του Καΐρου όλους τους συντελεστές των δύο λαμπερών παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα δοθούν στην Όπερα του Καΐρου με την δύναμη της αγάπης και για φιλανθρωπικό σκοπό την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

 

Στις επτά το απόγευμα έφθασε στην Πρεσβευτική Κατοικία η κα Κεσεσίογλου Μέρω,  Επίτιμος Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστούν στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελληνική Δράση Αφρικής» και διοργανώτρια των δύο φιλανθρωπικών παραστάσεων στην Καϊρινή Όπερα. Μια γυναίκα με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που έχει αφήσει στην πολυετή της διαδρομή, το ισχυρό της αποτύπωμα στην Αφρικανική Ήπειρο.

 

 

 

 

Την συνόδευε η συνδιοργανώτρια των εκδηλώσεων Δρ Χόντα Γιάσα, Πρόεδρος της  Ένωσης Επενδυτριών Αραβισσών Γυναικών καθώς και μέλη του Συμβουλίου.

 

Λίγη ώρα αργότερα ο κήπος της Κατοικίας γέμισε με το καλλιτεχνικό σφρίγος, την ομορφιά, και την ζωντάνια των χορευτών, αλλά και όλων των μελών της μεγάλης αποστολής της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής, που με προεξάρχοντα τον Διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής κ. Κωνσταντίνο Ρήγο, άλλαξαν στην κυριολεξία την ενέργεια της στιγμής.

 

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης  καλωσόρισε με χαρά όλους τους προσκεκλημένους, εξαίροντας την προσφορά τους στον πάσχοντα άνθρωπο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι με αφορμή μια πράξη φιλανθρωπίας, το φιλοθεάμον κοινό του Καΐρου θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο μοναδικές καλλιτεχνικές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής μας Σκηνής και να έρθει κοντά στον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τους πιο άξιους εκφραστές του.

 

Η Δρ Χόντα Γιάσα ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για την βοήθεια και την ευαισθησία που επέδειξε στο όλο εγχείρημα και του προσέφερε ένα καλαίσθητο αναμνηστικό δώρο.

 

 

 

 

Ο κ. Ρήγος μίλησε στην συνέχεια στους προσκεκλημένους Αιγύπτιους δημοσιογράφους σκιαγραφώντας το πλαίσιο της χορογραφίας, αλλά και την γενικότερη καλλιτεχνική πρόταση που θα παρουσιάσουν με χαρά στο Αιγυπτιακό κοινό και στις δύο παραστάσεις.

 

 

 

 

Η βραδιά κύλησε σε χαλαρή διάθεση με αναμνηστικές φωτογραφίες από όλους με φόντο το περικαλλές ιστορικό κτήριο της Πρεσβευτικής Κατοικίας, αλλά και με τις πεντανόστημες Ελληνικές και Αιγυπτιακές γεύσεις, που εντυπωσίασαν όλους τους καλεσμένος.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης