ΣΑΕ: Δεξίωση στην Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αίγυπτου στην Αθήνα


 

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, κ. Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ (Omar Amer Youssef) παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση στο νεοκλασικό κτίριο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας με αφορμή τον Εορτασμό για την Εθνική Επέτειο της Αιγύπτου. Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα ένα χρόνια από την Επανάσταση της 23ης Ιουλίου του 1952 στην Αίγυπτο. 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον νεαρό ταλαντούχο σολίστ Στέλιο Κερασίδη, ο οποίος έπαιξε στο πιάνο τους Εθνικούς Ύμνους της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

 

 

 

O Αιγύπτιος Πρέσβης καλωσόρισε τους υψηλούς προσκεκλημένους και στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής ελληνοαιγυπτιακής σχέσης. Ειδικότερα είπε «Η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα συνεργαστούν στενά για την περαιτέρω εμβάθυνση των στρατηγικών τους δεσμών, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν όρια στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών». Επίσης υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του πως η πρεσβεία της Αιγύπτου στην Ελλάδα θα εργαστεί αδιάκοπα για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάνοντας ειδική αναφορά στον πολιτικό, πολιτιστικό και εμπορικό τομέα, καθώς και στον τουρισμό και στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για την ελληνική και την αραβική γλώσσα.

 

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Γιώργος Κώτσηρας, επιχειρηματίες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, επιφανείς αξιωματούχοι και ξένοι διπλωμάτες.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων ήταν, για άλλη μια χρονιά, ανάμεσα στους προσκεκλημένους. Τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Καραβίας, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χατζηνικολάου και οι Σύμβουλοι κ.κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, Μαρία Μιχαηλίδου, Γιώργος Μαρκουλής, Δημήτρης Δημητρίου, Πάνος Κατέρης και Κωνσταντίνος Σαρίνας.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης