Τηλεοπτικό διάγγελμα του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου του 2013


 

 

 

 

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αιγυπτιακή Επανάσταση της 30ής Ιουνίου, που άνοιξε μία νέα σελίδα για τη χώρα, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να επισημαίνει σε σημερινό του τηλεοπτικό διάγγελμα ότι «ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να είναι περήφανος για ό,τι πέτυχε μέχρι τώρα, αλλά υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος…».

 

 

 

 

Ωστόσο, ο Αιγύπτιος ηγέτης Αλ Σίσι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του «σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αντιμετώπισης ξένων δυνάμεων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης».

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η Επανάσταση της 30ής Ιουνίου του 2013 οδήγησε τρεις μέρες αργότερα στην απομάκρυνση του έκπτωτου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.

 

 

 

 

«Ήταν ένα μοναδικό παράδειγμα λαϊκής επανάστασης, ως αποτέλεσμα της απαίτησης του λαού για την αλλαγή, για την οποία οι θεσμοί ανταποκρίθηκαν», επεσήμανε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι.

 

 

 

 

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να πολεμά την τρομοκρατία, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει στοιχίσει στις ζωές πολλών στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, με δεδομένο πάντως το γεγονός ότι η χώρα έχει καταφέρει πολλά πλήγματα σε ισλαμιστές, στον αγώνα της να περιορίσει το φαινόμενο ειδικά στην περιοχή του βορείου Σινά.

 

 

 

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι εξέφρασε την ικανοποίησή του, που στα τέσσερα αυτά χρόνια, «η Αίγυπτος ξανακέρδισε τον ηγετικό της διεθνή ρόλο», εκλέγοντας και το νέο της Κοινοβούλιο το 2015 «που ήταν μία πολιτική επιτυχία» για τη χώρα.

 

 

 

 

Στον οικονομικό τομέα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε τα αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή καθώς και την εφαρμογή ενός οικονομικού προγράμματος για την επίλυση της οικονομικής κρίσης».

 

 

 

 

«Χαιρετίζω τον αιγυπτιακό λαό που αντιμετωπίζει τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έπρεπε να πάρουμε… Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον», κατέληξε ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης