Διαγωνισμό για την επιλογή ενός νέου λογοτύπου, προκήρυξε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, επιβραβεύοντας το νικητή με 500 ευρώ


 

 

 

 

Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κανείς το πόσο μεθοδικά και οργανωτικά, με σταθερά βήματα, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας περνάει όλο και περισσότερο στην εποχή του μέλλοντος, ανταποκρινόμενη στο περιβάλλον με τις απαιτήσεις της εποχής.

 

 

 

Στα πλαίσια λοιπόν του εκμοντερνισμού των υπηρεσιών της αλλά και της γενικότερης καλύτερης εικόνας της προς τον έξω κόσμο, η ΕΚΑ ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (γεγονός που με πολύ χαρά αναδημοσιεύουμε στο «ΠΥΡΑΜΙΣ») ότι αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου λογοτύπου, που να συνοδεύει στο εξής κάθε της έγγραφο ως το νέο «σήμα κατατεθέν» της.

 

 

 

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού εκ μέρους της ΕΚΑ έχει ως εξής:

 

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση συµµετοχής

 

 

 

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας προκηρύσσει διαγωνισµό για το λογότυπο (σήµα), το οποίο θα χαρακτηρίζει, εκπροσωπεί και συνοδεύει αυτή σε κάθε εξωτερική παρέµβαση, ενέργεια, δραστηριότητά και εφαρµογή της (εκδηλώσεις, έντυπα, ιστοσελίδα, επιστολές, πινακίδες, σφραγίδες κτλ).

 

 

I. Όροι διαγωνισµού

 

α) Στο διαγωνισµό δύνανται να συµµετάσχουν µόνο φυσικά πρόσωπα µε ικανότητα δικαίου, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 34 ΑΚ. β) Κάθε διαγωνιζόµενος µπορεί να λάβει µέρος στο διαγωνισµό λογοτύπου µε ένα (1) έως και τρία (3) έργα. γ) Το έργο το οποίο θα επιλεγεί ως λογότυπο, περιέρχεται αυτοδικαίως στην πλήρη ιδιοκτησία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, παραιτουµένου του επιτυχόντος συµµετάσχοντος από τις διατάξεις του άρθρου 60 ΑΚ. δ) Ο διαγωνισµός είναι δυνατόν να κηρυχθεί άγονος µε απόφαση των µελών του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

II. Προδιαγραφές Λογοτύπου

 

 

 

– Το έργα µε τα οποία θα συµµετέχουν οι διαγωνιζόµενοι πρέπει να διέπονται από τα στοιχεία της πρωτοτυπίας και της µοναδικότητας όπως ορίζεται στον Ν. 2121/1993 περί πνευµατικής ιδιοκτησίας: «Πνευµατική ιδιοκτησία, συγγενικά θέµατα και πολιτιστικά θέµατα». – Σήµα µπορεί να αποτελέσει κάθε σηµείο (έργο) επιδεκτικό γραφικής παράστασης, λειτουργικό και ικανό να διακρίνει και να εκπροσωπεί την Κοινότητα. – Το σήµα θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιµο, λειτουργικό στη χρήση του και επιδεκτικό σµίκρυνσης ή µεγέθυνσης χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του ισχύ, ώστε να µπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε µορφή (επιστολές, σφραγίδες, αλληλογραφίες κλπ.). – Ενδεικτικά, το σήµα µπορεί να περιέχει λέξεις, ονόµατα, επωνυµίες, ψευδώνυµα, απεικονίσεις, σχέδια, γράµµατα, αριθµούς κλπ, έγχρωµα ή µη.

 

 

 

 

 

III. Υποβολή των έργων

 

 

 

α) Οι διαγωνιζόµενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα έργα τους µαζί µε την «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» που επισυνάπτεται, στην οποία θα παραθέτουν τα στοιχεία τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κοινότητας: [email protected] Για περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας οι διαγωνιζόµενοι µπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Κοινότητας: www.ekalexandria.org β) Καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής αίτησης συµµετοχής στο διαγωνισµό ορίζεται το Σάββατο 10 Σεπτεµβρίου 2016.

 

 

 

 

IV. Αξιολόγηση – Δηµοσίευση – Έπαθλο

 

 

 

α) Η αξιολόγηση των έργων θα πραγµατοποιηθεί από τα µέλη του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας. β) Τα αποτελέσµατα του διαγωνισµού θα αναρτηθούν στην ανωτέρω επίσηµη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας. Παράλληλα, θα δηµοσιευθούν στην Εφηµερίδα που η ίδια εκδίδει. γ) Ο επιτυχών διαγωνιζόµενος του οποίου το λογότυπο θα κηρυχθεί ως καταλληλότερο, θα βραβευθεί µε το χρηµατικό έπαθλο των 500 Ευρώ.

 

 

 

 

 

(ΣΣ. Στη φωτογραφία του ρεπορτάζ, είναι το σημερινό λογότυπο της ΕΚΑ)

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης