Διακρατική συμφωνία για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Διακρατική συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα υπογραφεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 6 Μαΐου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στην Αθήνα.

 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Μεικτής Επιτροπής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και τη συμφωνία θα υπογράψει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης. Εκτός από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων, θα υπογραφούν δύο μνημόνια κατανόησης (MoU) για την πολιτιστική και αθλητική συνεργασία, ένα ακόμη για θέματα άμυνας και ένα πρωτόκολλο για την άμυνα.

 

Η συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων δίνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να προσφύγει άμεσα στη διεθνή διαιτησία σε περίπτωση όπου θεωρήσει ότι υπάρχει παραβίαση κάποιας συμφωνίας. Αυτό που απομένει μετά την υπογραφή είναι η κύρωσή της από τη Βουλή η οποία σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, έχει δρομολογηθεί. Εκτός από τα ΗΑΕ η ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και με το Ομάν, τη Νιγηρία και το Κατάρ.

 

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν ότι οι Εμιρατινοί είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο, το real estate, τα τρόφιμα και ο τουρισμός. Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει από τα ΗΕΑ και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η Συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων, αλλά και η Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ), διευκολύνει τους επενδυτές από τα ΗΑΕ να επενδύσουν στη χώρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι για τη Συμφωνία για την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων έχει υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης