Τα διαπιστευτήριά του στην Ερυθραία επέδωσε ο Έλληνας Πρέσβης που εκπροσωπεί την Ελλάδα και στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Διάμεσης


 

 

 

 

 

 

Με μία επίσκεψη, που ήταν η πρώτη Έλληνα Πρέσβη μετά από 15 χρόνια τόσο στην Ερυθραία όσο και στη συρρικνούμενη Ελληνική Κοινότητα που παραμένει στην αφρικανική αυτή χώρα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Κάιρο, επέδωσε από την περασμένη εβδομάδα τα διαπιστευτήριά του και στην πρωτεύουσα Ασμάρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, ο Έλληνας Πρέσβης συνάντησε και επέδωσε τα αντίγραφα των διαπιστευτηρίων του στον Αναπληρώνοντα τον Υπουργό εξωτερικών Πρέσβη κ. Hisham.

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Διάμεσης επισκέφθηκε επίσης τον Υπουργό Πληροφοριών και Ενημέρωσης κ.Υemane, έναν από τους ισχυρούς άνδρες της κυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

Και με τους δύο ανώτατους παράγοντες της χώρας, ο Έλληνας Πρέσβης συζήτησε την κατάσταση στο κέρας της Αφρικής, τις σχέσεις της Ερυθραίας με τους γείτονές της καθώς και τη φθίνουσα ελληνική παρουσία στη χώρα. Αναφέρθηκε, επίσης, σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας της Ερυθραίας με την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η πόλη Ασμάρα είχε μόλις χαρακτηρισθεί ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, γεγονός για το οποίο ο Πρέσβης συνεχάρη τους εκεί επισήμους, οι οποίοι – με τη σειρά τους – εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ,Έλληνας Πρέσβης επισκέπτεται την Ερυθραία, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στη συνεργασία των δύο χωρών.

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Διάμεσης τούς διαβεβαίωσε ότι στο εξής η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο  και ο ίδιος προσωπικά θα είναι στη διάθεσή τους για την ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

 

 

 

 

 

 

Ο Πρέσβης συναντήθηκε επίσης με τη μικρή ελληνική παροικία και συζήτησε τα προβλήματά τους.

 

 

 

 

 

Επισκέφθηκε, τέλος, την ωραία ελληνική Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ελληνική παρουσία στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, Ασμάρα, για τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή του, τον αγαπητό Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης