Τα διαπιστευτήριά τους στο Σουδάν δίνουν οι Πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου κ.κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και Χάρης Μορίτσης


 

 

 

 

Τα διαπιστευτήριά τους στο Σουδάν αναμένεται να δώσουν στις 5 Μαρτίου οι Πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, που εδρεύουν στο Κάιρο αλλά είναι επιφορτισμένοι και με τη διπλωματική εκπροσώπηση στην χώρα αυτή που διατηρεί ένα μικρό σχετικά ελληνισμό, αλλά παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στα θέματα της ευρύτερης περιφέρειάς της, αν και από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, με πολλές εσωτερικές συγκρούσεις που συχνά πυκνά απασχολούν το διεθνή τύπο.

 

 

 

Έτσι, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης θα γίνουν σήμερα δεκτοί με άλλους έξι Πρέσβεις από τον Υπουργό Εξωτερικών του Σουδάν, που επίσης θα επιδώσουν αύριο τα διαπιστευτήριά τους στο Πρόεδρο του Σουδάν κ. Ομάρ Μπασίρ.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, τόσο ο Κύπριος Πρέσβης κ. Μορίτσης όσο και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης θα συμμετάσχουν σε μία γενικότερη ενημέρωση των αρμοδίων του Σουδάν με άλλους 23 συνολικά Πρέσβεις.

 

 

 

Οι δύο Πρέσβεις θα έχουν συναντήσεις και με την Ελληνική παροικία του Σουδάν, που αποτελεί από τις παλαιότερες στην Αφρική.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος ενδιαφέρονται για τις καλύτερες διπλωματικές σχέσεις με το Σουδάν, καθώς μέσα από αυτές διανοίγονται πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των μεταξύ τους χωρών, όταν βέβαια περιοριστούν τα εσωτερικά προβλήματα της αφρικανικής χώρας, που επιζητά και εκείνη με τη σειρά της τη βοήθεια των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.

 

 

 

Ιδιαίτερα για τον Κύπριο Πρέσβη, θεωρείται σημαντικό ότι ο Πρέσβης κ. Μορίτσης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Σουδανό Υπουργό Εξωτερικών και για το εθνικό μας θέμα.

 

 

 

Οι Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου θα επιστρέψουν στο Κάιρο στα μέσα της εβδομάδας.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι επίσημη επίσκεψη στο Σουδάν και συνάντηση και με τον Ελληνισμό της χώρας πραγματοποίησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

 

 

 

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι αρχείου, από την παρουσία των δύο Πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου σε σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του ελληνικού πολεμικού πλοίου «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης