Την ανάγκη να ενισχυθεί η ανασυγκρότηση της Γάζα, τόνισε από το Κάιρο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ της Ελλάδος, κ. Ευ. Βενιζέλος


«Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, έχει διαθέσει παραπάνω από 26 εκατ. Ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια για το παλαιστινιακό λαό. Διαθέσαμε αμέσως μετά την εκεχειρία 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ύδρευσης και την επισιτιστική βοήθεια και σήμερα προσφέρουμε άλλο 1 εκατ. Ευρώ. Είναι συμβολική προσφορά, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ της Ελλάδος, κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στη Διάσκεψη του Καΐρου για την Παλαιστίνη και ειδικότερα για την ανασυγκρότηση της Γάζα, που πραγματοποιήθηκε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την συμβολή της στην εκεχειρία και στην ανασύσταση του διαλόγου για τη λύση του παλαιστινιακού.

 

Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος:

 

« Κυρίως, πολιτικά, θέλω να συγχαρώ την αιγυπτιακή κυβέρνηση, γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο και στην εκεχειρία και στην ανασύσταση του διαλόγου για τη λύση του παλαιστινιακού. Ο ρόλος της Νορβηγικής κυβέρνησης είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικός. Χρειαζόμαστε όχι απλώς μία βιώσιμη εκεχειρία, αλλά επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, με την βοήθεια του αμερικανού ΥΠΕΞ και της Αμερικανική διοίκησης, αλλά και της Αιγύπτου, γιατί μόνο μία πολιτική βιώσιμη λύση δύο κρατών, που θα ζουν δίπλα -δίπλα με ασφάλεια, μπορεί να βοηθήσει την περιοχή, αλλά και ευρύτερα τον κόσμο, σε μία τόσο ταραγμένη περίοδο.

 

Είχα επίσης την ευκαιρία να συναντηθώ με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον κ Ban ki-moοn, με τον κύριο Kerry, με πολλούς συνάδελφους μου, με την κα Ashton, με την κα Mogherini, με τον κ. Fabious. Ένα βασικό θέμα συζητήσεων, πέρα από το παλαιστινιακό και τη Γάζα, ήτανε η νέα κατάσταση που έχει εμφανιστεί τώρα στην Κύπρο, λόγω της τουρκικής απόφασης να διενεργήσει έρευνες στη Κυπριακή ΑΟΖ. Τονίζω ότι πρέπει με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα, να διαφυλάξουμε την  Διεθνή νομιμότητα, αλλά και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης