Ο Δημήτρης Σπυριδάκης μιλάει στο Pyramis News


Δημήτρη Σπυριδάκη , καλώς ήρθες στο Pyramis News!

 

Καλώς εβρεθήκαμε και σας ευχαριστώ για τη πρόσκληση.

 

 

Συγχαρητήρια για την νέα σου δουλειά , το τραγούδι «Είπες θα’ρθείς» από την Spider Music! Μίλησε μας για τους δημιουργούς του κομματιού όπως και για την αρχή της συνεργασίας σου με την νέα σου δισκογραφική εταιρία.

 

Το είπες θα ‘ρθεις είναι ένα βιωματικό τραγούδι που είπα μια ιστορία της καλής μου φίλης και εξαιρετικής στιχουργού Θάλειας Μπρικάκη την επόμενη μέρα μου έστειλε τους στίχους και παντρεύτηκαν τόσο αρμονικά με τη μουσική και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Το Είπες θα ρθεις είναι η αφετηρία μας λοιπόν με την Spider Music και την Ευανθία Μάγνη πιστεύω πως έχουμε και θα έχουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία γιατί και από τις δυο πλευρές έχουμε ένα κοινό σκοπό και μια σκέψη, αγάπη για τη μουσική.

 

Ας πάμε πίσω στην αρχή , τα παιδικά σου χρόνια , πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την μουσική;

Στα 7 μου χρόνια ξεκίνησα με Μαντολίνο δειλά δειλά λίγο αργότερα με Λύρα και με κέρδισε το λαούτο στα 11 μου είναι ένα σώμα με εμένα νομίζω πως κλειδώνει και κλειδώνω μόλις το αγκαλιάζω. Επίσης έκανα κλασσικές σπουδές και κλασικό Πιάνο.. Ασχολούμαι γενικά με έγχορδα όπως κιθάρα Ούτι μπάσο τζούρα. Και με κρουστά.

 

 

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες , ξεχωρίζεις κάποια από τις συνεργασίες σου;

Καμία όλες έχουν κάτι να πουν από όλες μαθαίνω πράγματα και θα συνεχίσω να μαθαίνω γιατί στο μέλλον θα δείτε πολλές και όμορφες συνεργασίες..!!

 

 

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να γράψεις μουσική και στίχους για κάποιον αγαπημένο σου , ποιος θα ήταν και τι θα έγραφες.

 

Ήθελα να γράψω για τον μεγάλο Μανώλη Κακλή και θα του έγραφα ένα ακουστικό και ένα συρτό σε κρητικό ρυθμό με παραδοσιακό χρώμα. Ήταν και θα παραμείνει με το έργο του και το έργο που έχει τραγουδήσει μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στον χώρο μας.

 

Όταν δεν γράφεις μουσική , στον ελεύθερο σου χρόνο , τι σου αρέσει να ακούς;

Ακούω τα πάντα από μουσική και όντως ακούω μουσική στον ελεύθερο μου χρόνο έτσι νομίζω πως ανοίγεις τους ορίζοντες σου στη μουσική..

 

 

Μίλησε μας και για το διπλό cd «Όρκος» και «Πληγή» , μια κυκλοφορία με 23 τραγούδια , πολλές συμμετοχές και δική σου μουσική!

Είμαι πολύ χαρούμενος και για αυτή τη δισκογραφική δουλειά 23 νέα τραγούδια με εξαιρετικούς συνεργάτες φίλους στιχουργούς μουσικούς ένα ένα τα τραγούδια είναι κομμάτια από τη ψυχή μου όπως και ότι γράφω, με όμορφες συνεργασίες και διαφορετικά παντρέματα μουσικά. Να ευχαριστήσω την Spider Music που αγκάλιασε και αυτό το βήμα και είναι δίπλα μου και σε αυτό.

 

 

Ποιες είναι οι επιρροές σου και ποια είναι τα ερεθίσματα σου όταν γράφεις μουσική;

 

Τα περισσότερα είναι βιώματα όταν διαβάζω ένα στίχο αμέσως μου έρχονται αναμνήσεις από διαφορετικές στιγμές και έτσι επηρεασμένος και βαθιά φορτισμένος πιάνω το λαούτο και απελευθερώνω τα συναισθήματα μου..!!

 

 

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Να είστε καλά σας ευχαριστώ παρά πολύ και σε εσάς καλή συνέχεια στο έργο σας..!!

 

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

 

«Είπες θα ΄ρθεις»

https://www.youtube.com/watch?v=XuodOgklSoA

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης