Δυναμική η παρουσία του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού σε πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τους μετανάστες, που διεξήχθη στην Πολωνία


Δυναμική ήταν η αιγυπτιώτικη παρουσία στο πρόσφατο σημαντικό Πανευρωπαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου στην πόλη Augustow της Πολωνίας, όπου μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» και μαθηματικός Δρ Άτεφ Νάχλα, ως εκπρόσωπος Ελληνικής Ομάδας Ειδικών, με θέμα την «Επιρροή της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας στη δημιουργικότητα του Έλληνα μετανάστη στην Αίγυπτο».

 

 

atef poland 04

 

 

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da Vinci «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» και συμμετείχαν σε αυτό πέντε (5) ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Ελλάδα και Πολωνία).

 

 

Στη σύντομη μελέτη που παρουσίασε ο Δρ Νάχλα, εστίασε το λόγο του στους Έλληνες της Αιγύπτου, τους αγώνες που έδωσαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την επιβίωσή τους, στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

???????????????????????????????

 

 

 

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στην ιστορική εφημερίδα της, το «ΝΕΟ ΦΩΣ» που εκδίδεται μέχρι και σήμερα και στις Εκδόσεις που χρηματοδότησε τα τελευταία 10 χρόνια, που ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενο.

 

 

Με την πάροδο των χρόνων, οι Έλληνες επιχειρηματίες, δημιούργησαν κερδοφόρες επιχειρήσεις και συνέβαλλαν σημαντικά στην οικονομία και στην πρόοδο της χώρας.

 

 

Τέλος, ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας, ο κ. Νάχλα ανέφερε τον Νέστωρα Τσανακλή, ο οποίος μελετώντας την ιστορία και τη γεωγραφία της χώρας, ανακάλυψε τη γη που 3.000 χρόνια πριν, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φύτευαν τα αμπέλια τους, και παρήγαγαν κρασί και εκεί δημιούργησε τους αμπελώνες και την προηγμένης τεχνολογίας οινοποιΐα του.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης