Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ ευχαριστεί την Αιγυπτία Υπουργό Διασποράς Ν. Μάκραμ και τις Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας για τη στήριξη πυροπαθών


 

 

 

 

Τις πιο θερμές του ευχαριστίες προς την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ αλλά και τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, μετέφερε σε διαδοχικές τηλεφωνικές του επικοινωνίες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, για τη στήριξή τους, με τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους, αλλά κυρίως με τα έργα τους, για τους εμπερίστατους πυροπαθείς που έπληξαν οι πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

 

 

Μιλώντας καταρχήν με την Αιγυπτία ομόλογό του Υπουργό, κα Ναμπίλα Μάκραμ, ο κ. Κουΐκ τήν ευχαρίστησε τόσο για τη δική της στήριξη, όσο βεβαίως και για τη σημαντική δήλωση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος δήλωσε διά του εκπροσώπου της προεδρίας από το Κάιρο, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «η Αίγυπτος βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωση που αναμεταδόθηκε από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο ελληνικά όσο και αιγυπτιακά.

 

 

Παράλληλα, όπως ανέφερε σήμερα με δηλώσεις που έκανε προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και τον ανταποκριτή του στην Αίγυπτο κ. Νίκο Κάτσικα, ο κ. Κουΐκ ευχαρίστησε στο πρόσωπο της κας Μάκραμ εκείνους τους αφανείς ήρωες της μεγάλης εθνικής τραγωδίας, τους Αιγυπτίους ψαράδες, όπως τον Μαχμούντ, που με αυταπάρνηση έσωσε εκείνο το δραματικό βράδυ στο πλοίο που δούλευε, τουλάχιστον 30 συνανθρώπους μας αλλά ακόμη και κατοικίδια ζώα που κινδύνευαν.

 

 

Και επίσης ευχαρίστησε για τη στήριξή του όλο τον αιγυπτιακό ομογενειακό πληθυσμό, με την Υπουργό Διασποράς κα Ναμπίλα Μάκραμ να τονίζει και πάλι ότι είναι πολύ σημαντικό που καθημερινά αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι λαοί Αιγύπτου και Ελλάδας είναι αδέλφια, και ότι πάντοτε είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του.

 

 

 

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΪΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

 

 

Παράλληλα, στις δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι όλες αυτές τις ημέρες είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή καθώς και τον Αντιπρόεδρό της κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, καθώς και με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, και τον Πρόεδρο κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σιόκα.

 

 

Όλους τούς ευχαρίστησε θερμά, και προσωπικά, όπως δήλωσε, και κυρίως εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, για την άμεση ανταπόκρισή τους και για τη διάθεσή τους να συμβάλουν, είτε το Κάιρο στην περίθαλψη πυροπαθών ασθενών στο Ελληνικό Νοσοκομεία ή άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αλλά και την Αλεξάνδρεια, για την πρόθεσή της να διαθέσει τους χώρους του ξενώνα της για τη φιλοξενία ορφανών παιδιών από το κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές Λύρειο Ίδρυμα του Νέου Βουτζά.

 

 

«Προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα για τη μεταφορά ασθενών ή παιδιών», τόνισε ο κ. Κουΐκ, αλλά εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη για τη στήριξη, αποκαλύπτοντας ότι:

 

 

«Μετά τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη, που ανακοίνωσε πρώτος την αποστολή βοήθειας και συγκεκριμένα ομάδας Κυπρίων πυροσβεστών, ο πρώτος από όλη την Ομογένεια του πλανήτη μας που με πήρε τηλέφωνο ήταν ο φίλος μου Μιχάλης Γκρουνστέιν, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. «Είμαστε εδώ για ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα», μού είπε. Και την επόμενη ημέρα, μού έστειλε μήνυμα στο κινητό με την επιστολή που υπογράφει και ο κ. Καβαλής, για τη διάθεση του Νοσοκομείου για τους εγκαυματίες. «Θα τουύ φέρουμε με δικά μας έξοδα», συμπλήρωσε, και ομολογώ ότι δεν ήξερα πώς να τόν ευχαριστήσω.

 

 

Αργότερα, τη νύχτα, με πήρε ο Πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης, από την Αλεξάνδρεια. Ήταν ελάχιστη ώρα μετά που έγινε γνωστή η καταστροφή στο Λύρειο. Δεν περίμενε ούτε ώρα στο κάλεσμά του για τα ορφανά.

 

 

Υπέροχοι Αιγυπτιώτες. Υπέροχες Κοινότητες. Και συγκλονιστικό και το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης