Την ΕΚΚ, την Αμπέτειο Σχολή και τον διδάξαντα Νίκο Κάτσικα, ευχαριστούν με επιστολή τους οι σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής Καΐρου


 

 

 

 

 

Τις θερμές τους ευχαριστίες για το φετινό μουσικό εκπαιδευτικό τους ταξίδι, στα νάματα της βυζαντινής μουσικής, από το Α μέχρι και τις εξετάσεις, που οι περισσότεροι πέρασαν με «ΑΡΙΣΤΑ», μεταφέρουν με μία ιδιαίτερα ευγενική επιστολή τους, οι εκπαιδευτικοί της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου καθώς και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, που συμμετείχαν ως σπουδαστές στο Α΄ έτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που τελούσε μέχρι σήμερα και για τρία ολόκληρα χρόνια υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κάτσικα.

 

 

 

 

Μία ιδιαίτερα ευγενική χειρονομία, από εκπαιδευτικούς που ξέρουν να εκτιμούν περισσότερο από κάθε άλλον την αγωνία του οποιουδήποτε δασκάλου να προσφέρει τις μικρές ή μεγάλες γνώσεις του, αλλά πάνω από όλα μία ανθρώπινη πράξη από άξιους παιδαγωγούς αλλά πάνω από όλα ανθρώπους που ξέρουν να επιβραβεύουν με τον τρόπο τους την προσπάθεια των διδασκόντων.

 

 

 

 

Η ευγενική τους χειρονομία, δεν μπορεί παρά να προκαλεί συγκίνηση…

 

 

 

 

Όπως συγκίνηση προκάλεσε στον Καθηγητή κ. Νίκο Κάτσικα, η τελική επιβράβευση του έργου του από τον Δ/ντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον π. Ειρηναίο Νάκο, κατά τις υποδειγματικές εξετάσεις, που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

 

 

 

 

Το ίδιο ευγενικοί ήταν οι σπουδαστές και προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και προς την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, που επωμίστηκαν από κοινού τα δίδακτρά τους, απευθύνοντας ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και για την όλη οργανωτική και ηθική στήριξή τους.

 

 

 

 

Αυτοί είναι οι πραγματικοί εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί με ήθος, τους οποίους μπορούμε να δούμε στη φωτογραφία αρχείου, όταν δώσανε μία και μοναδική παρουσία σαν χορωδία, από το γυναινωνίτη του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, στις 25 Μαρτίου 2017, προκαλώντας συγκίνηση σε όλο το εκκλησίασμα!

 

 

 

 

 

One response to “Την ΕΚΚ, την Αμπέτειο Σχολή και τον διδάξαντα Νίκο Κάτσικα, ευχαριστούν με επιστολή τους οι σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής Καΐρου”

  1. Αντώνιος Λεώβαρις τού Κων/νου says:

    Συγχαρητήρια σέ όλους καί ο Θεός μαζί σας πάντοτε.
    Τί νά πρωτοθυμηθώ από τήν Αλεξάνδρεια! Τόν Ι. Ναό “Αγ. Ταξιαρχών” καί τόν “Σύλλογο τής Ιμπραημίας” στήν Ιμπραημία, τό Αβερώφειο Γυμνάσιο στό Chatby, τό ΄Κοτσίκειο Νοσοκομείο” τό καλλίτερο Νοσοκομείο τότε τής Μέσης Ανατολής καί τόσα ἀλλα τής ένδοξης Ελληνικής Παροικίας μας! Ο Θεός νά αναπαύση όλους τούς Δωρητές γνωστούς καί αγνώστους καί καλή δύναμη καί υπομονή σέ όλους εσάς πού μάς συγκινείτε μέ όλα αυτά πού κάνετε καί μάς φέρνετε πίσω 5 μέ 6 Δεκαετίες. Νά είστε πάντα καλά!
    Μέ άπειρη αγάπη καί εκτίμηση,

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης