Σε κλίμα συγκίνησης η τέλεση του ιερού ευχελαίου στο Γηροκομείο και το Νοσοκομείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου


 

 

 

 

 

Σε συγκινητικό κλίμα τελέστηκε την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, στον Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, προς ίαση των ψυχών αλλά και των σωμάτων ημών, τόσο στο Γηροκομείο όσο και το Ελληνικό Νοσοκομείο.

 

 

 

 

Μάλιστα, ευλογώντας όλους τους παρισταμένους, ο Επίσκοπος κ. Θεόδωρος τόνισε ότι «ο χώρος αυτός του Νοσοκομείου και του Γηροκομείου είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για την τέλεση του ευχελαίου, καθώς υπάρχουν οι πάσχοντες στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και γιατί οι γηρασμένοι τρόφιμοι χρήζουν ανάγκης ιδιαίτερης φροντίδας.

 

 

 

 

Προετοιμαζόμαστε για να εορτάσουμε την Ανάσταση, με νηστεία, μετάνοια, εξομολόγηση και το ιερό ευχέλαιο. Ο Χριστός να χαρίζει την υγεία σε όλους», κατέληξε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ιερό ευχέλαιο έγινε με τη φροντίδα και τη στήριξη του δραστήριου Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία». Όλο σχεδόν το ΔΣ του ιστορικού Σωματείου ήταν εκεί για να προσφέρει την αγάπη του στους Αιγυπτιώτες γέροντες, αλλά και για να μεταφέρει την αγάπη της Προέδρου και Ευργέτιδας κας Στέλλας Κυριάζη, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, έστειλε όμως τους πιο θερμούς χαιρετισμούς της ενώ από την οικογένειά της ήταν παρόντες και οι αδελφοί της Αντώνης και Σπύρος, φυσικά μαζί με όλα τα Μέλη του ΔΣ του σωματείου.

 

 

 

 

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Δ/ντρια του Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, ο Δ/ντής του Νοσοκομείου και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης