Ευχές από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, που άγει τα σεπτά του Ονομαστήρια στις 17 Φεβρουαρίου


 

 

 

 

 

 

Ευχές για τα σημερινά του σεπτά Ονομαστήρια απέστειλαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ οι Ελληνικές Κοινότητες του Καΐρου και της Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος βρίσκεται αυτές τις ημέρες κοντά στους χιλιάδες χριστιανούς του Κογκό, πραγματοποιώντας ένα ακόμη από τα ιεραποστολικά του ταξίδια, μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στα πέρατα της αφρικανικής ηπείρου.

 

 

 

 

«Είμαστε στο πλευρό του και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το πολυσχιδές έργο του, όπως αυτός στηρίζει με τον τρόπο του πάντοτε τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και με την παρουσία της έδρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στα ίδια χώματα όπου ζει και αναπνέει ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας», τόνισε προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεψων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, μεταφέροντας τις ευχές όλης της Κοινοτικής Επιτροπής της πρεσβυγενούς Κοινότητας.

 

 

 

 

Αντίστοιχες είναι και οι ευχές εκ μέρους του Ελληνισμού του Καΐρου. Σε επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και η Γενική Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

 

 

 

 

«Σάς αποστέλλουμε τον απέραντο σεβασμό και την αγάπη μας, σε Σάς που ενσαρκώνετε την αγάπη των ανθρώπων, ως ο Πατριάρχης της Αγάπης. Είθε ο Μεγαλοδύναμος Θεός να Σάς στηρίζει στα βήματά Σας και στα πέρατα της Οικουμένης. Εις έτη πολλά, Μακαριώτατε!», καταλήγει η επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μακαριώτατε,

 

με την επιστολή αυτή, και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλου του Καϊρινού Ελληνισμού, Σάς παρακαλούμε να δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου για τα Σεπτά Σας Ονομαστήρια.

 

Είναι μεγάλη μας χαρά να ερχόμαστε σε επαφή με Σάς, που είστε ο πνευματικός μας πατέρας.

 

Σάς παρακολουθούμε πάντοτε στο τεράστιο και πολυσχιδές έργο Σας, όπως αυτές τις ημέρες που βρίσκεστε στο Κογκό, όπου σάς αποστέλλουμε τον απέραντο σεβασμό και την αγάπη μας, σε Σάς που ενσαρκώνετε την αγάπη των ανθρώπων, ως ο Πατριάρχης της Αγάπης.

 

Είθε ο Μεγαλοδύναμος Θεός να Σάς στηρίζει στα βήματά Σας και στα πέρατα της Οικουμένης.

 

Εις έτη πολλά, Μακαριώτατε!

 

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡ. ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΟΥ                                  ΧΡ. ΚΑΒΑΛΗΣ»  

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΚΑΪΡΟΥ

ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχές απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και στον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, ο οποίος επίσης άγει τα Ονομαστήριά του, σήμερα εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

 

 

Στις ευχές της, η ΕΚΚ τονίζει:

 

 

 

«Θεοφιλέστατε, ο Θεός να Σάς δίνει πάντοτε υγεία και να στηρίζει το έργο σας.

Τις πιο θερμές ευχές για τα Σεπτά Ονομαστήριά Σας.

 

Ο Πρόεδρος Χρήστος Καβαλής

και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου»   

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης