Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος, στις ευχές του για το Ραμαζάνι: «Να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας της τρομοκρατίας…»


 

 

 

 

Ευχές προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και όλους τους Αιγυπτίους Μουσουλμάνους, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την ολοκλήρωση του ιερού Μήνα του Ραμαζανίου.

 

 

 

 

Ευχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται κυρίως η αναφορά του Προκαθημένου του Παλαίφατου Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας «στα απεχθή τρομοκρατικά γεγονότα, με την απαξίωση της ζωής αθώων αμάχων αδελφών μας, οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό του ατέρμονου τρομοκρατικού παραλογισμού» στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

» Προσεύχομαι νυχθημερόν, όπως το ήθος της διαλεκτικής αγάπης, αποστομώσει τους αδιέξοδους πολεμικούς μονολόγους», τονίζει προς το μήνυμά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

 

 

 

 

Ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄ έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

«ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

 

 

 

 

 

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ιερού μηνός του Ραμαζανίου, επιθυμώ να εκφράσω τις ειλικρινείς και φιλάδελφες ευχές μου προς την ευλογημένη χώρα μας την Αίγυπτο, αλλά και προς όλους τους Μουσουλμάνους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την ελπίδα η Ειρήνη του Θεού, κοινός παρανομαστής του αξιακού συστήματος όλων των θρησκευτικών παραδόσεων που άνθισαν στην περιοχή, να πρυτανεύσει έναντι κάθε προσπαθείας παρεκτροπής προς το διχασμό και τη βία.

 

 

 

Δυστυχώς, φέτος την Αίγυπτο έχουν σημαδέψει απεχθή τρομοκρατικά γεγονότα, με την απαξίωση της ζωής αθώων αμάχων αδελφών μας, οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό του ατέρμονου τρομοκρατικού παραλογισμού. Προσεύχομαι νυχθημερόν προς τον Θεό της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλλαγής, να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας. Προσεύχομαι νυχθημερόν, όπως το ήθος της διαλεκτικής αγάπης, αποστομώσει τους αδιέξοδους πολεμικούς μονολόγους.

 

 

 

Ιδιαίτερο εόρτιο χαιρετισμό, με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης και τιμής, απευθύνω προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευχή να τού δίδει ο Θεός δύναμη στα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού.

 

 

 

Στην ευθυνοφόρο του αυτή προσπάθεια, να χαράξει μια νέα προοπτική για την ευλογημένη μας Αίγυπτο, προοπτική που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού, τον συνοδεύουν οι συνεχείς προς τον Ένα και Μοναδικό Δημιουργό Θεό προσευχές μας.

 

 

 

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 

Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’

 

 

 

Εν τη Μεγάλη Πόλει

της Αλεξανδρείας

τη 24η Ιουνίου 2017″

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης