Θεόδωρος Β΄: «Για την ηγαπημένη μου Κύπρο, να ευχηθώ – σήμερα, Πρωτοχρονιά του 2019 – να έρθει επιτέλους η δικαιοσύνη επί της γης…» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Την Κύπρο ελεύθερη και δικαιωμένη, ευχήθηκε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και όλον τον κυπριακό λαό να δουν, σε αποκλειστική του δήλωση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

Μιλώντας από την Αίθουσα του μακαριστού Κυπρίου Πατριάρχου κυρού Πέτρου του Ζ΄, από την πατριαρχική έδρα στην Αλεξάνδρεια, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας ευχήθηκε για την ηγαπημένη του Κύπρο, να έλθει η δικαιοσύνη.

 

 

 

 

 

 

«Θέλω εκ βάθους καρδίας, όπως κάνω σε όλες μου τις περιοδείες και σε όλες μου τις παρουσίες στα διεθνή φόρουμ, να χαιρετήσω το ηγαπημένο μου νησί, την Κύπρο. Και να ευχηθώ – την ημέρα της Πρωτοχρονιάς – επιτέλους να έρθει η δικαιοσύνη επί της γης…», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

Και απευθυνόμενος προς τον Κύπριο ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη, είπε συγκεκριμένα:

 

 

«Πρόεδρέ μου, φίλε ηγαπημένε Νίκο Αναστασιάδη, σού εύχομαι μαζί με το Υπουργικό σου Συμβούλιο, μαζί με τους ανθρώπους, με όλα τα κόμματα, που χρόνια τώρα ακολουθείτε τα βήματα του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, να δείτε το νησί σας, το νησί μας, να δείτε την Κύπρο μας ελεύθερη. Και πάνω από όλα, δικαιωμένη».

 

 

Απευθυνόμενος προς τον Κυπριακό λαό, τούς ευχήθηκε να συνεχίσουν να αγωνίζονται  μέχρι να έλθει η μεγάλη ημέρα της δικαιώσεως.

 

 

«Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, μη χάσεις το κουράγιο σου. Είσαι πλασμένος γεμάτος από δύναμη. Από χαρίσματα πολλά. Και να ξέρεις ότι το νησί που σάς γέννησε και σας ανέθρεψε, είναι ένα ευλογημένο κομμάτι του Θεού. Μείνετε πιστοί στις παραδόσεις. Να αγωνιστείτε όσο μπορείτε, έως ότου φθάσει η μεγάλη μέρα της δικαιώσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Β΄.

 

 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τη βαθειά ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και όλη την Κυπριακή Εκκλησία για ό,τι κάνει για την ιεραποστολική Αλεξανδρινή Εκκλησία της Αφρικής.  

 

 

Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέληξε στην αποκλειστική του δήλωση στο ΚΥΠΕ, στην οποία προέβη αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, όπου συμμετείχαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και ο Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, παρουσία του εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου κ. Τάσου Παπαδόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Μιχάλη Καρυδιά, του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνα Βαφειάδη και πολύ κόσμου:

 

 

«Οι Κύπριοι αδελφοί μας ξέρουν να αγωνίζονται, γιατί επλάσθηκαν για υψηλά, ευλογημένα, άγια ιδανικά.

 

 

Χρόνια σας πολλά και ευλογημένα!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης