«Έφυγε» για πάντα και η καθηγήτρια Μαίρη Ζεντέλη, που οι καϊρινές γενιές ’60 έως ΄90 θα τη θυμούνται από τα μαθήματα μουσικής και γαλλικών


 

 

 

 

Συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλη την καϊρινή παροικία ο αποχαιρετισμός για πάντα μίας από τις πιο αγαπημένες καθηγήτριες μουσικής και γαλλικών: της αξέχαστης Μαίρης Ζεντέλη.

 

 

Μίας καθηγήτριας που είχε μπει στις καρδιές των μαθητών της, τα οποία έβλεπε πάντοτε μέσα από τα μεγάλα γυαλιά της… Και είχε στις καρδιές τους, όχι μόνον από τις τεράστιες γνώσεις της, αλλά κυρίως από την απέραντη αγάπη της για το αντικείμενο που δίδασκε…

 

 

Ήταν εκείνη που εδίδασκε σε όλους τους καϊρινούς μαθητές της εποχής της τους μεγάλους συνθέτες… Που έπαιζε με το πιάνο σε όλες τις γιορτές…

 

 

Μα, και εκείνη που έμεινε στις μνήμες όλων με την αφοσίωσή της στο πώς καλύτερα να μάθει τα παιδιά τη γαλλική γλώσσα, με μία υπέροχη προφορά, που προσπαθούσε να περάσει μέσα από ασκήσεις που είχαν να κάνουν με τον καθρέφτη.

 

 

Συγκινητικό το σημείωμα του Ακολούθου στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο κ. Γιάννη Μελαχροινούδη στο facebook: «Ήταν μια μορφωμένη και χαρισματική ΔΑΣΚΑΛΑ… Ο αείμνηστος σύζυγός της, Ανδρέας Ζεντέλης, ήταν ο τελευταίος Έλληνας που εργάσθηκε στον Αιγυπτιακό κινηματογράφο ως ένας από τους σημαντικότερους ηχολήπτες στην ιστορία της Αιγυπτιακής Κινηματογραφικής Βιομηχανίας… Αιωνία τους η μνήμη… Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια…»

 

 

Ένας άλλος αγαπημένος της μαθητής, ο διερμηνέας και μεταφραστής μεγάλων γεγονότων Σαμουήλ Μπισάρας: «Αξέχαστος άνθρωπος… Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Αιωνία της η μνήμη…»

 

Αλλά, και η Αιγυπτιώτισσα εκπαιδευτικός Αγγελική Σκούμπη που την υπεραγαπούσε: «Θερμά συλλυπητήρια!!! Ήταν και καθηγήτριά μας Γαλλικών στην Αμπέτειο. Εξαίρετη εκπαιδευτικός, Αιωνία ας είναι η μνήμη της»!

 

Και ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης: «Και ποιος δε γνωρίζει την Κυρία Ζεντέλη! Σού μιλούσε με τα γυαλιά της κάτω από τα μάτια… Υπήρξε σοφός άνθρωπος! Άφησε εποχή! Για πολλές γενιές, θα τη θυμόμαστε πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τήν σκεπάσει. Καλό ταξίδι να έχει…»

 

Πολλά είναι ακόμη τα σχόλια που εκφράζουν όσοι γνώρισαν τη μεγάλη αυτή δασκάλα, μουσικής και γαλλικών, Μαίρη Ζεντέλη, που «ανάβουν» ως ένα κερί στην ψυχή της…

 

Ας είναι καλά από κει που βρίσκεται τώρα.

 

Και ας κλείσουμε το ρεπορτάζ με τη φωτογραφία, που παρουσιάζει ο Σαμουήλ Μπισάρας και όπου η αείμνηστη Μαίρη Ζεντέλη βρίσκεται ανάμεσα σε φοιτητές της Ανωτέρας σχολής τουριστικής εκπαίδευσης ΑΣΤΕΚ που λειτουργούσε στο Κάιρο.

 

Αιωνία της η μνήμη!…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης