«Νέα σελίδα» για το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, με τα εγκαίνια των νέων εξωτερικών του ιατρείων (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

«Νέα σελίδα» στην 107χρονη ιστορία του, γύρισε σήμερα το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, με τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εξωτερικών του ιατρείων, ενός «κοσμήματος» για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, όπως το χαρακτήρισε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, κόβοντας την κορδέλα από κοινού με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

 

 

Μία συγκέντρωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών μελών της παροικίας και εκπροσώπων φορέων, καθώς το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου έχει συνδέσει την παρουσία του με τη μεγάλη προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, όπου θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

Κάνοντας μάλιστα μία μικρή ιστορική αναφορά, ο Μέμφιδος Νικόδημος τόνισε ότι το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα ήταν κάποτε πρότυπο, όχι μόνο για το Κάιρο αλλά ίσως και για την Αίγυπτο. «Τώρα, δίνεται ένας αγώνας για να επανέλθει αυτή η παλιά του αίγλη, τόνισε ο κ. Νικόδημος, μεταφέροντας τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ και μάλιστα προτρέποντας την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, να συνεχίσει αυτόν τον «καλόν αγώνα», τόσο για την ανακαίνιση του ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και για την ένταξη του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου στον ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί πάγιο αίτημα της πρεσβυγενούς κοινότητας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

«Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει το έργο σας, που έχει σκοπό τη φροντίδα και των συνταξιούχων Αιγυπτιωτών», τόνισε ο κ. Νικόδημος, «και να τους θυμάται πάντοτε, όποτε και αν έχουν την ανάγκη της, και όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους…», προσέθεσε ο ίδιος.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής ανέφερε στους παρεβρισκομένους, τους αγώνες του παροικιακού οργανισμού να καλύψει τις μεγάλες οικονομικές «τρύπες» του παρελθόντος στο Νοσοκομείο, κάτι που τελικά έγινε κατορθωτό πριν από μερικά χρόνια, ευχαριστώντας προσωπικά όλους όσοι συνέβαλαν στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο και της ανακαίνισης των εξωτερικών του ιατρείων, γεγονός που δίνει και πάλι νέα «πνοή» στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο χώρο, με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ιδιαίτερα στο οφθαλμολογικό ιατρείο και το ιατρείο του ΩΡΛ αλλά και άλλες ειδικότητες, καθώς επίσης έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη ανακαίνιση και στο τμήμα αποστείρωσης, για  να μπορεί το Ελληνικό Νοσοκομείο να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει και το αιγυπτιακό κράτος.

 

 

Τέλος, τα πιο θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε προσωπικά προς όλους τους συντελεστές του έργου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι η σημερινή γενιά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού αφήνει ως παρακαταθήκη καλύτερες πλέον υποδομές για τις γενιές που έρχονται, όπως ακριβώς συνέβη πριν από λίγες ημέρες και με το ακόμη μεγαλύτερο έργο της ανακαίνισης του ελληνικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.

 

 

Και ο Γενικός Πρόξενος κατέληξε ότι είναι σημαντικές οι άριστες πλέον υποδομές, αλλά ακόμη σημαντικότερη είναι και η στήριξη που καλούνται να παράσχουν όλοι οι συντελεστές του νοσηλευτικού ιδρύματος, από τον πιο μεγάλο γιατρό μέχρι και τον πιο νέο νοσηλευτή και διοικητικό υπάλληλο, για να συνεχίσει να προσφέρει όλο και μεγαλύτερες υπηρεσίες το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου». Υπηρεσίες που προσφέρονται τόσο προς Έλληνες όσο και προς Αιγυπτίους, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τα δύο κράτη και τους λαούς τους.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης