Και στην αραβική γλώσσα, θα μεταδίδει ειδήσεις από τον Σεπτέμβριο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων


 

 

 

Ειδήσεις (και) στην αραβική γλώσσα ανακοίνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα μεταδίδει από το Σεπτέμβριο 2017.

 

 

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Κύπρο, τόσο η τεχνική προετοιμασία όσο και η στελέχωση του τμήματος έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα αρχίσει η προβολή της στην ιστοσελίδα του Πρακτορείου.

 

 

 

 

Έτσι το ΚΥΠΕ θα παράγει και θα προβάλλει ειδήσεις σε τέσσερις συνολικά γλώσσες, καθώς ήδη παράγει ειδήσεις στην ελληνική, την αγγλική και την τουρκική.

 

 

 

 

Στόχος της νέας προσπάθειας του ΚΥΠΕ είναι να φέρει πιο κοντά την Κύπρο με τον αραβικό κόσμο, μιλώντας απευθείας τη γλώσσα τους, τονίζεται.

 

 

 

 

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, πάνω σε μη εμπορική βάση, που το ΚΥΠΕ έχει υπογράψει με αραβικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

 

 

 

Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική της καλής γειτονίας που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες η Κύπρος με τις αραβικές χώρες θα αποκτήσει μια νέα διάσταση, και η απευθείας επικοινωνία στη γλώσσα τους θα φέρει τους αραβικούς λαούς πιο κοντά στην Κύπρο, υπογραμμίζει το ρεπορτάζ.

 

 

 

 

Το κόστος της κατασκευής της ιστοσελίδας στην αραβική γλώσσα έχει αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ ευχαρίστησε και δημοσίως.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης