Εκ βάθρων ανακαινίζεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας


 

 

 

 

 

 

 

 

Μία νέα εικόνα φιλοδοξούν να προσφέρουν στον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, οι υπεύθυνοι του Σωματείου αυτού, που κατά γενική ομολογία βρίσκεται στο ομορφότερο σημείο της αιγυπτιακής παραθαλάσσιας μεγαλούπολης, διαθέτοντας το ωραιότερο ελληνικό μπαλκόνι στη Μεσόγειο…

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό τόνισε και στο λόγο του ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, κατά την τελετή εγκαινίων του πρώτου ορόφου του όλου συγκροτήματος του Σωματείου, ευχαριστώντας όλη την παροικία για τη θερμή συμπαράσταση στο έργο του σωματείου και πρωτίστως τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουνίου από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κοινότητα εκπροσώπησε (εκτός βεβαίως από τον κ. Κασιμάτη που είναι ο Πρόεδρος, και) ο Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Μακρής, ενώ παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξάνδρειας «Πτολεμαίος Α΄».

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μητροπολίτης κ. Νάρκισσος μετέφερε τις ευχές του Προκαθημένου του Παλαίφατου Πατριαρχείου και ευχήθηκε κάθε καλό στο έργο του σωματείου αυτού πραγματικά τιμά την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το παροικιακό σωματείο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό τριώροφο κτίριο στις όχθες μιας αμμουδιάς, που έχει φιλοξενήσει γενιές γεννεών Αλεξανδρινών και γενικότερα Αιγυπτιωτών…

 

 

 

 

 

 

 

Και μπορεί η θάλασσα να έχει πλημμυρίσει με πολλά μικρά πλοία τριγύρω, αλλά δεν έχασε ποτέ την αίγλη της και δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μία αγαπημένη γωνιά των Ελλήνων της Αιγύπτου και φυσικά όσων Αιγυπτίων έρχονται να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης και δροσιάς στο σωματείο με τα ελληνικά χρώματα, δίπλα ακριβώς από το φημισμένο Κάστρο του Κάιτ Μπέι.

 

 

 

 

 

 

 

Ήδη, με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, ανακαινίστηκε πλήρως ο χώρος των Μελών του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Κασιμάτη, πολύ σύντομα θα συνεχιστεί η ανακαίνιση και στους άλλους ορόφους, δίνοντας μία νέα, πιο όμορφη εικόνα στο ιστορικό σωματείο, που μετρά μέχρι σήμερα 108 χρόνια ζωής…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Εκ βάθρων ανακαινίζεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας”

  1. Ακομα ένα μεγαλο επίτευγμα το κ. EDMOND Κασιματη , που από τις συνεχεις προσπάθειες του , του κοστίσανε τα μαλλια της κεφαλης του. Βαγγελης Κατσανης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης