ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»


 

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο του Κ.Π. Καβάφη, παρακολούθησαν την εκδήλωση «O K.Π. Καβάφης και τα δίκτυα των φίλων του στην Αθήνα».

 

Μια αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση του Συνδέσμου σε συνεργασία με το Onassis Cavafy Archive ενταγμένη στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

 

 

 

Η ομιλήτρια κ. Χριστίνα Ντουνιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας το καβαφικό αρχείο το οποίο έχει περιέλθει στη διαχείριση του Ιδρύματος Ωνάση από τα τέλη του 2012, παρουσίασε πρόσωπα και δίκτυα που συνέβαλαν στην κριτική υποδοχή και την αναγνωστική πρόσληψη του Κ.Π. Καβάφη στην Ελλάδα του μεσοπολέμου.

 

 

 

 

Αφιερώματα στον φιλολογικό Ελληνικό τύπο και τα περιοδικά τον καθιέρωσε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της νεωτερικής νεοελληνικής ποίησης και αγαπημένο ποιητή των νέων. Παράλληλα δημιούργησε σημαντικό έρεισμα και σε προσωπικότητες που έδειχναν με κάθε τρόπο την αγάπη τους για την Ελλάδα.

 

Από το συστηματικά αρχειοθετημένο έργο του και το προσωπικό του αρχείο με πλούσια αλληλογραφία, κείμενα και φωτογραφίες ενημερωθήκαμε για τις σχέσεις του με τον Άγρα, την Νεγρεπόντη, την Κοτοπούλη τον Δημήτρη Μητρόπουλο – ο οποίος μελοποίησε και ποιήματα του – λογοτέχνες, και άλλες φιλολογικές προσωπικότητες.

 

 

 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ‘Έλληνες συντελεστές και ξένοι συνεργάτες του Onassis Cavafy Archive, και έκλεισε με την παράδοση στην κ Χ. Ντουνιά από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδη του συλλεκτικού βιβλίου «Η Ιστορία της Αλεξάνδρειας» του Γεωργίου Σταυριανού.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης