Υπό την αιγίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Σινά που αναδεικνύουν την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης


 

 

 

Η Αίγυπτος τίμησε τις προηγούμενες ημέρες το θεοβάδιστο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, εκεί όπου ατενίζουν οι τρεις σημαίες: της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ιεράς Μονής της Αλεξανδρινής Αγίας.

 

 

 

Οι διήμερες εκδηλώσεις, με την ονομασία «Αγία Αικατερίνη: Πρωτεύουσα των θρησκειών», πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

Μάλιστα, την αιγυπτιακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι, ενώ παραβρέθηκε ο Υπουργός Βακουφίων κ. Μοχάμεντ Γκόμαα και ο Υπουργός Τοπικής Ανάπτυξης κ. Χισάμ Αλ Σερίφ, ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, βουλευτές του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επιθυμία των αιγυπτιακών αρχών να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και κρατών, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης οι Πρέσβεις του Βατικανού, της Λευκορωσίας, της Ουγγαρίας και άλλων χωρών.    

 

 

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σαρμ Ελ Σέιχ την πρώτη ημέρα, στις 29 Σεπτεμβρίου, και συνεχίστηκαν χθες στην ιστορική πόλη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, εκεί όπου στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι υποδέχτηκε όλους τους επισήμους, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, στο καθολικό της Μονής όπου πραγματοποιήθηκε μία κοινή προσευχή και με εκπροσώπους άλλων δογμάτων, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση.

 

 

 

Στη συνέχεια, οι επίσημοι μετέβησαν στο μουσουλμανικό τέμενος της Πόλης της Αγίας Αικατερίνης, όπου πραγματοποίησαν και πάλι μία κοινή προσευχή, που αναμετέδωσε επίσης η αιγυπτιακή τηλεόραση.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλίες και μία κοινή πολιτιστική εκδήλωση, όπου οι παρεβρισκόμενοι ευχήθηκαν να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ευχαρίστησε όλους τους παρεβρισκομένους για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή ημέρα για την Αγία Αικατερίνη του Σινά και ιδιαιτέρως για τη στήριξη εκ μέρους της αιγυπτιακής κυβέρνησης, της οποίας ο εκπρόσωπος εξέφρασε το θαυμασμό για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης τόσο στην πολυαιώνια Βιβλιοθήκη της Μονής, της οποίας τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κοινού μέσα στο μήνα Νοέμβριο.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης