Εκδήλωση αγάπης των μαθητών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου για τους μαθητές της πολύπαθης από τον πόλεμο Συρίας
Τα δικά τους αγνά συναισθήματα αγάπης κατέγραψαν πάνω σε μία σημαία της Συρίας, μαθητές της Ε΄τάξης της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, αποτυπώνοντας τα μηνύματά τους, θέλοντας έτσι να απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία των μικρών τους γειτόνων. Γέμισαν τη σημαία με ευχές στα ελληνικά και στα αραβικά και ζωγράφισαν διάφορες εικόνες.
Όπως αναφέρει ο εκπαιδευτικός τους κ. Αναστάσιος Αναστασίου, την αφορμή πήραν οι Αιγυπτιώτες μαθητές από το κείμενο του Ιρανού συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ «Όνειρα με χαρταετούς και περιστέρια»’ στο Ανθολόγιο της Ε΄-ΣΤ΄»Με λογισμό και μ’ όνειρο», όπου διάβασαν το κείμενο και στη συνέχεια ανέλυσαν το περιεχόμενό του, συζήτησαν για τα δεινά και τις καταστροφές που φέρνει ο πόλεμος στους ανθρώπους και στη συνέχεια αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο και για την ειρήνη.
Σκέφτηκαν πως εδώ στη «γειτονιά» τους, αρκετοί άνθρωποι και μικρά παιδιά στην ηλικία τους δεν απολαμβάνουν τα αγαθά της ειρήνης. Το κείμενο βέβαια αναφέρονταν στον πετροπόλεμο που έπαιζαν οι ήρωες της ιστορίας αλλά και στον πραγματικό πόλεμο που στερεί από τους ανθρώπους την ευτυχία, το χαμόγελο, την πατρίδα τους, τονίζει ο κ. Αναστασίου.
Σκεπτόμενοι λοιπόν οι μαθητές όλα αυτά και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα αγάπης τους, έφτιαξαν μια σημαία της γειτονικής Συρίας και πάνω σ’ αυτή αποτύπωσαν τα μηνύματα συμπαράστασης προς τους Σύριους μαθητές.
Να σημειωθεί ότι το κείμενο του Φερεϋντούν Φαριάντ μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος θέλοντας να τονίσει ιδιαίτερα το μήνυμα αγάπης για όλα τα δοκιμαζόμενα παιδιά του κόσμου.
«Από τα λόγια του ποιητή διδασκόμαστε και εμείς οι μαθητές της Ε΄ τάξης της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ευαισθητοποιούμαστε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης για τα παιδιά της Συρίας, για τα παιδιά όλου του κόσμου που δοκιμάζονται σήμερα», τόνισαν με τη σειρά τους οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ευχόμενοι στα παιδιά όλου του κόσμου: «Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη!!! Όχι πια πόλεμος!!! Όχι άλλη προσφυγιά!!!»