ΑΘΗΝΑ: Η βραδυά που αφιέρωσε η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στον αλεξανδρινό συγγραφέα Σπυρίδωνα Καμαλάκη


 

 

 

 

Πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε την Πέμπτη 25 Μαΐου στο εντευκτήριο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών την εκδήλωση της τιμητικής παρουσίασης του συγγραφικού έργου του επιτίμου μέλους αυτής και Αλεξανδρινό Αιγυπτιώτη Σπυρίδωνα Καμαλάκη. Μεταξύ των παρευρισκομένων βρίσκονταν πλήθος επισήμων όπως ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ζαΐμης, αρχιερείς εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, καθηγητές πανεπιστημίων, πρόεδροι σωματείων, κ.ά.

 

 

 

Η εκδήλωση, με συντονιστή τον ποιητή Σ. Νικολακόπουλο, ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κ. Καρούσου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, του τέως Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γ. Φλωρεντή, ενώ στον Αιγυπτιώτη συγγραφέα με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο επίσης Αιγυπτιώτης δημοσιογράφος και λογοτέχνης Π. Ναθαναήλ.

 

 

 

Στο κύριο μέλος της εκδήλωσης και αναλυτικά για το συγγραφικό έργο του Σπυρίδωνα Καμαλάκη, μίλησαν ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Ν. Νικηταρίδης, καθώς και ο συγγραφέας και θεατρολόγος Κ. Μπούρας. Η βραδιά πλαισιώθηκε με μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη από το συνθέτη Γ. Μαρινάκη ερμηνευμένα από τους Ελ. Κοταδάκη και Δ. Κλειδά, κι από αποσπάσματα κειμένων του συγγραφέα που διάβασαν οι Β. Βαγής και Αθ. Κοσμόπουλος.

 

 

 

Στο τέλος της βραδιάς, το λόγο πήρε ο ίδιος ο τιμώμενος συγγραφέας Σπ. Καμαλάκης, που συγκινημένος αναφέρθηκε στην αιγυπτιώτικη και μικρασιατική καταγωγή του, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν σιμά του στο διάβα της τόσο πλούσιας σε εμπειρίες ζωής του.

 

 

 

Ν. ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης