«Εκατό μέρες χωρίς την Στέλλα Κυριάζη» – Εκδήλωση τιμής στη μνήμη της, διοργανώνει η Αμπέτειος Σχολή στις 10 Δεκεμβρίου


 

 

 

 

Εκατό μέρες ακριβώς συμπληρώνονται την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τότε που μάς εγκατέλειψε για πάντα η μεγάλη και αξέχαστη Ευεργέτιδα της Αιγυπτιώτικης παροικίας, η αείμνηστη Στέλλα Κυριάζη.

 

 

 

 

Eκείνη ακριβώς την ημέρα, στις 7 το απόγευμα, οι μαθητές της Αμπετείου Σχολής αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη της μεγάλης αυτής Αιγυπτιώτισσας Αρχόντισσας, που πέρασε με τις πράξεις της και το έργο της, το μήνυμα της αγάπης και της ομόνοιας σε όλο τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

 

Με πρωτοβουλία των μαθητών της Α΄ Λυκείου, την οποία στηρίζουν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μεγάλης του Γένους Σχολής, οι μαθητές της Αμπετείου θα καλέσουν όλη την παροικία να παραβρεθεί εκείνη την ημέρα στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για να εκφράσουν τη μεγάλη ευγνωμοσύνη τους στη μνήμη της μεγάλης «Μάνας» του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου. Και να της πουν εκεί ψηλά που βρίσκεται πλέον αναπαυμένη, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για ό,τι εκείνη έκανε για την Αιγυπτιώτικη νεολαία.

 

 

 

 

Την ολόθερμη στήριξή τους στην εκδήλωση παρέχουν τόσο από πλευράς Αμπετείου Σχολής ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός και ο Αναπληρωτής Δ/ντής κ. Χρήστος Παπαθανασίου όσο και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής.

 

 

 

 

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά ωστόσο, η Αμπέτειος Σχολή πιστεύει ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς μία μεγάλη Αρχόντισσα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που σε όλη τη ζωή της, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να προσφέρει στα «παιδιά» της, όπως αποκαλούσε η ίδια πάντοτε τα παιδιά της παροικίας.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης