Η Ελληνική Μυθολογία μάγεψε τα παιδιά του Masr American College, στο Μαάντι του Καΐρου (ΦΩΤΟ)


Μία εξαιρετική πρωτοβουλία για την παρουσίαση της Ελληνικής Μυθολογίας μάγεψε τα παιδιά του αμερικάνικου κολλεγίου «Masr American College», στο Μαάντι του Καΐρου, στα πλαίσια των διαπολιτισμικών του προγραμμάτων, όπου διοργάνωσε μια εβδομάδα γνωριμίας άλλων πολιτισμών, αναθέτοντας σε κάθε τάξη του δημοτικού σχολείου να επιμεληθεί την παρουσίαση μίας χώρας στους υπόλοιπους μαθητές του Κολλεγίου.

 

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Αθανάσιος Ρίζος ανέλαβε την υποστήριξη της εκδήλωσης, εξασφαλίζοντας το απαραίτητο επικοινωνιακό υλικό, την παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών αλλά και τη συμμετοχή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

 

Ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ανέθεσε στον εκπαιδευτικό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Βασίλη Φλώρο την επιμέλεια μιας παρουσίασης για την ελληνική μυθολογία, σχεδιασμένη κατάλληλα για μικρά παιδιά, δίνοντάς του γενικές οδηγίες.

 

Έτσι, στις 15 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή, σε μία τάξη που είχε κατάλληλα διακοσμηθεί με τα ελληνικά χρώματα, και παρά τον ελάχιστο διαθέσιμο  χρόνο προετοιμασίας στα πλαίσια της δράσης αυτής, έγινε μία εντυπωσιακή παρουσίαση της ελληνικής μυθολογίας από τον εκπαιδευτικό Φλώρο Βασίλειο στα παιδιά της Α΄ Δημοτικού του Κολλεγίου, που κέρδισε τα συγχαρητήρια όλων. Μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα εποικοδομητικής μάθησης και με τη χρήση των διαθέσιμων εποπτικών μέσων διδασκαλίας, τα παιδιά ταξίδεψαν μέσα από ενδιαφέρουσες εικόνες, βίντεο και διαδραστικές δραστηριότητες στο μαγευτικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας, αποκτώντας τα ερεθίσματα εκείνα που με την υποδειγματική παρουσίαση του κ. Φλώρου μπορούν να γίνουν κίνητρα για διαχρονική αναζήτηση και αγάπη  στον Ελληνικό Πολιτισμό.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίδειξη των παραδοσιακών ελληνικών στολών στα παιδιά, από τον εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο και υποστηρικτή της δράσης  κ. Ρίζο. Στα παιδιά παρουσιάστηκε επίσης επικοινωνιακό υλικό του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού και χάρτες της Ελλάδας ώστε να αποκτήσουν κατά το δυνατόν, την πιο πλήρη εικόνα της χώρας μας και του πολιτισμού μας στα χρονικά περιθώρια που δίνει μια τέτοια παρουσίαση.

 

Σίγουρα, δραστηριότητες σαν αυτές που απευθύνονται σε μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος, κερδίζοντας νέους φίλους.

 

 

 

mythologia maadi 02

 

 

 

 

mythologia maadi 03

 

 

 

 

mythologia maadi 04

 

 

 

 

mythologia maadi 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης