Μεγάλη επιστημονική εκδήλωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στην ελληνική Πρεσβευτική κατοικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα


Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε στους ιστορικούς χώρους της Ελληνικής Πρεσβευτικής κατοικίας το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, σε συνεργασία βεβαίως με την Ελληνική Πρεσβεία. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Δρας  Έντζι Φάγιεντ  «Αιγυπτιακές  και Ελληνικές επιρροές στην αρχιτεκτονική του Περσίας», που πραγματοποιήθηκε με την τιμητική παρουσία του οικοδεσπότη Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, ο οποίος υποδέχτηκε μαζί με την σύζυγό του κα Αντουανέτα Λάζαρη, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου το βράδυ, μερικούς από τους πιο εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της διπλωματίας και του επιχειρηματικού κόσμου στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

 

ekdilosi stin presveftiki katoikia 02

 

 

 

 

Αμέσως μετά τον θερμό χαιρετισμό και το καλωσόρισμα προς τους προσκεκλημένους από τον  Έλληνα Πρέσβη, το λόγο πήρε για να προλογίσει το βιβλίο ο πρώην Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Δρ Ζάκι Χαουάς, ο πιο διάσημος ίσως αρχαιολόγος στον κόσμο, ο οποίος απέδωσε τα εύσημά του στη συγγραφέα για την εργασία της.

 

 

Στη συνέχεια, η ίδια η συγγραφέας τόνισε την επίδραση της Αιγυπτιακής και Ελληνικής γλυπτικής στους αρχαίους πολιτισμούς.

 

 

 

 

ekdilosi stin presveftiki katoikia 01

 

 

 

 

Τη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτικός Μοστάφα Ελ Φάκι, ο επιχειρηματίας Μανσούρ Αλ Γκαμάλ, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Ηθοποιών κ. Σάμεχ ελ Σερέτι, ο γνωστός ηθοποιός Άμπντελ Ραχμάν Αμπού Ζάχρα καθώς και πολλοί πρέσβεις άλλων χωρών, καθώς επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Ρίζος, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρ Μαριέττα Κουμαριανού, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και η Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του ΕΠΚΚ κα Κωνσταντίνα Γεδεών.

 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό ρεσιτάλ από τους Άχμεντ Αμπου Ζάχρα και Νούρα Ιμούντι που μοιράστηκαν τα πλήκτρα του ίδιου πιάνου κι έκλεψαν τις εντυπώσεις με το συγχρονισμένο παίξιμό τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης