Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Κ. Μιχαηλίδης στην ομιλία του Προέδρου Νέων Αποδήμων Αιγυπτίων Άχμ. Σαμίρ, στην εκδήλωση για τον Πρόεδρο Αλ Σίσι


 

 

 

 

Τεράστια ήταν η επιτυχία που σημείωσε η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Αθήνα, ο Σύλλογος Νεολαίας Αιγυπτίων που διαμένουν στο εξωτερικό, για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις το έργο και το όραμα του μεγάλου ηγέτη της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

Ανάμεσα στους πολλούς προσκεκλημένους και ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο NOVOTEL της Αθήνας, την Κυριακή 11 Μαρτίου, ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική συνάμα ήταν η παρουσία των Αιγυπτιωτών της Ελλάδος, στο πρόσωπο του Προέδρου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη και του Αντιπροέδρου του ΣΑΕ κ. Χρίστου Χριστοφίδη, που χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του Προέδρου των Αιγυπτίων νεολαίων του εξωτερικού κ. Άχμεντ Σαμίρ, ο οποίος ήρθε ακριβώς για το σκοπό αυτό στην αθηναϊκή πρωτεύουσα, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα όλων, ως μία ακόμη επιβράβευση έργου του λαοφιλούς ηγέτη Αλ Σίσι.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, με την παρουσία τους, οι κ.κ. Μιχαηλίδης και Χριστοφίδης έδειξαν τις πανάρχαιες σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών, βλέποντας με μεγάλη ικανοποίηση και τις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ελλάδας, της Αιγύπτου αλλά και της Κύπρου, που είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με τις τριμερείς Συνόδους Κορυφής του Προέδρου Αλ Σίσι, του Κυπρίου ομολόγου του Νίκουθ Αναστασιάδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.   

 

 

 

Παράλληλα, ιδιαίτερα ικανοποιημένος μπορεί να κρίνεται ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, βλέποντας στο ΔΣ του εν λόγω πολύ σημαντικού Συλλόγου των Νέων Αποδήμων Αιγυπτίων, να έχει εκλεγεί ένας Καϊρινός Αιγυπτιώτης και Αμπετειανός, ο Αμπανόμπ Ελ Ναγκάρ Γεωργαλλίδης, ο οποίος στην συγκινητική ομιλία του, δεν έκρυψε την τεράστια χαρά του και την υπερηφάνεια που έχει γεμίσει την καρδιά του, πρώτον που είναι Αιγύπτιος και Έλληνας και δεύτερον πως συνέβαλε καθοριστικά στην εκδήλωση αυτή που ήταν ένα συνέδριο ξεχωριστό από άλλο, με το βλέμμα των ομιλητών στην Αίγυπτο, τη «Μητέρα του κόσμου» («Ουμ ελ Ντούνια») αλλά και σε όλους τους Αιγυπτίους, που αγωνίζονται ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το ελπιδοφόρο αύριο της Αιγύπτου.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι μετά τις θερμές ευχαριστίες του Προέδρου Άχμεντ Σαμίρ προς όλους τους παρεβρισκομένους, μίλησαν κατά σειρά ο κ. Μάγκιντ Μπαγκντάντι εκ μέρους της Αιγυπτιακής παροικίας στην Αθήνα, ο κ. Ουάελ Φάτχι ως εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ο κ. Μοχάμεντ Ισμαήλ μέλος του Συλλόγου Νεολαίων Αιγυπτίων του εξωτερικού την Αθήνα και ο κ. Άχμεντ Αττία Πρόεδρος τoυ «Συλλόγου Αιγυπτιακής παροικίας και Νεολαίας του Μέλλοντος».

 

 

 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Κοπτικής εκκλησίας ανέγνωσε ένα υπέροχο ποίημα με το οποίο εξηγούσε το πόσο επιθυμεί από την καρδιά του και εύχεται στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να κερδίσει στις εκλογές του 2018 και πώς όλος ο λαός τον υποστηρίζει στις προσπάθειες που κάνει για να γίνει η Αίγυπτος ακόμη καλύτερη.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ.  Άχμεντ Αττία μίλησε για την συνεχή ανάπτυξη που παρουσιάζει η Αίγυπτος.

 

 

 

Και μάλιστα, έκανε αίσθηση ο λόγος του, όπου ο ίδιος τόνισε ότι «όλοι οι Αιγύπτοι, είτε Μουσουλμάνοι είτε Χριστιανοί, είμαστε αδέρφια και δεν μπορεί κανείς να μάς χωρίσει ή να αλλάξει την αγάπη και την εκτίμηση που έχει η μία θρησκεία για την άλλη».

 

 

 

Επίσης, ο κ. Μάγκιντ Μπαγκντάντι αναφέρθηκε στη σημασία των εκλογών και πώς πρέπει όλοι οι Αιγύπτιοι να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μοχάμεντ Ισμαήλ, μέλος του συλλόγου ΝΑΣΕ, τόνισε ότι «η ψήφος είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και πώς πρέπει όλοι, νέοι και μεγάλοι, να κατέβουν και να ψηφίσουν τον Πρόεδρο που προτιμούν».

 

 

 

Προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο με την επιχειρηματική πρόοδο που παρουσιάζει σε όλους τους τομείς η Αίγυπτος.

 

 

 

Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος των αιγυπτίων Αποδήμων Νεολαίων Άχμεντ Σαμίρ τόνισε την έντονη αγάπη που νιώθει προς τη χώρα του την Αίγυπτο και προς τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τονίζοντας επίσης ότι η Αίγυπτος είναι μία απόλυτα ασφαλής χώρα και ότι αυτό το γεγονός δε θα αλλάξει ποτέ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης