ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια, στις 26 Οκτωβρίου, για την ιστορική της σχέση με τη Λεμεσό, παρουσία του Δημάρχου Ν. Νικολαΐδη

 

 

 

 

«Αλεξάνδρεια – Λεμεσός, δύο πόλεις σε ένα συνεχή διάλογο», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ελληνικής παροικίας – και όχι μόνον – το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» από κοινού με το Παττίχειο Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού.

 

 

 

Για τις ιστορικές σχέσεις των δύο πόλεων, που κατέχουν πρωταρχική θέση στη Μεσόγειο, θα μιλήσουν ο Δήμαρχος της Λεμεσού κ. Ν. Νικολαΐδης, ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος καθώς και η Πρόεδρος του αιγυπτιώτικου επιστημονικού συλλόγου Δρ Λιλίκα Θλιβίτου.

 

 

 

Παράλληλα, σχετικές επιστημονικές αναφορές θα παρουσιάσουν η Δρ Σαλώμη Παπαδήμα Σοφοκλέους από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η λογοτέχνις Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, καθώς επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Θ. Μαυρογάνης, η ομότιμος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας Μ. Χαγκάγκ, ο νομικός Δρ Α. Μαντέλα, η λογοτέχνις και καθηγήτρια Α. Χριστοφίδου, η καθηγήτρια μουσικής Ε. Μενικίδου, ο ερευνητής και ποιητής Λούης Περεντός και ο επιστημονικός Δ/ντής του Παττιχείου Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού Μ. Σοφοκλέους.

 

 

Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

 

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *