Κοινή έκκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας, προς όλες τις πλευρές, για την αποτροπή διαμάχης στο ουκρανικό ζήτημα


 

 

 

 

Την Παρασκευή 21η Σεπτεμβρίου ε.έ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, υπέγραψαν κοινή έκκληση προς κάθε αρμόδιο από τον οποίο εξαρτάται η εξάλειψη των εκκλησιαστικών παρεξηγήσεων σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

 

 

Οι δύο Προκαθήμενοι στο μήνυμά τους καλούν εν πνεύματι και αδελφικής αγαπής τους Πάντας, από τους οποίους εξαρτάται η εξάλειψη της εκκλησιαστικής παρεξηγήσεως, ενώ κάνουν λόγο για αποτροπή διαμάχης και επικράτηση της εκκλησιαστικής τάξεως στην Ουκρανική γη.

 

 

«Τελούμενοι την Θεία Λειτουργία κατά την ημέρα του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, προσευχόμεθα υπέρ της ενότητος και της ειρήνης του Ουκρανικού λαού» – τονίζουν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάβββας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης