ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 89 ετών ο Καϊρινός αείμνηστος Μητροπολίτης Ελευσίνος κυρός Ιερόθεος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 

Την ευχή, όπως «αναπαύσαι Κύριος ο Θεός την μακαρίαν αυτού ψυχήν εις την Βασιλείαν των Ουρανών», εξέφρασε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, μετά «την μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγελία της εκδημίας του γηραιού Μητροπολίτου Ελευσίνος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, κυρού Ιεροθέου», σε ηλικία 89 ετών.  

 

 

Ο γηραιός Ιεράρχης είχε γεννηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1930.

 

 

Επίσκοπος Ελευσίνος εξελέγη στις 6 Φεβρουαρίου του 1977 και τα τελευταία χρόνια ανηψώθη σε Μητροπολίτη.

 

 

Μετά από 22 συναπτά έτη γόνιμης υπηρεσίας του στον Αλεξανδρινό Θρόνο, παρέμεινε επί χρόνια στην Ελλάδα, αφιερώνοντας τις υπηρεσίες του περισσότερο στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, τα τελευταία είκοσι χρόνια, από το 1999 μέχρι και σήμερα.

 

 

Όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, «η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου, θα ψαλή το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11.00 π.μ., εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, εκπροσωπούντος την Α. Θ. Μ. τον Πάπα και Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον Β’, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *