Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Κοινότητας Κινσάσας: Καλοκαιρινή Γιορτή 2023


 

Κυριακοπούλου Φωτεινή, καθηγήτρια Πληροφορικής

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 7μμ, στην Ελληνική Κοινότητα Κινσάσας πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Κοινότητας που είχε άρωμα Ελλάδας.

 

 

 

Τραγούδι, ποίηση, χορός, παιχνίδι, γέλιο, χαρά, γλυκιά νοσταλγία, συγκίνηση…

 

Η καλοκαιρινή γιορτή ήταν και είναι, κάθε φορά, το αποκορύφωμα των προσπαθειών των μαθητών του σχολείου μας, και αποτελεί γενικότερα μια σημαντική ευκαιρία για τα παιδιά να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους, να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της επιτυχίας, κάτι που συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

 

 

 

 

Στη γιορτή παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Κινσάσα κ. Καλλιόπη Ντούτη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γεράσιμος Ντούνης, η σύζυγός του κ. Παρασκευή Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη των Σχολείων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γονείς, φίλοι των παιδιών και πλήθος ομογενών της Ελληνικής Κοινότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Διευθυντή των Σχολείων, κ. Λεργιού Γεώργιου.

 

 

 

 

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με την καθοδήγηση της κ. Κατερίνας Παυλάκου, νηπιαγωγού, μας δήλωσαν με τα ποιήματα που απήγγειλαν ότι μεγάλωσαν και μας ταξίδεψαν με το «Φιλντισένιο καραβάκι» του Νίκου Γκάτσου. Στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι «βασιλιά βασιλιά» ξεκινώντας με το λάχνισμα «πιποντό πιποντό».

 

Το Δημοτικό παρουσίασε το δρώμενο: » Ένα γράμμα μια ιστορία… Κάπα όπως καλοκαίρι» που είναι βασισμένο στη διδακτική της ελληνικής γλώσσας των τάξεων Α”, Β” και Δ΄ Δημοτικού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας σίγουρα έχουν και ταλέντο και δημιουργικότητα. Η μέρα ήταν η πλέον κατάλληλη να επιδείξουν αυτές τις αρετές μέσα από τραγούδι και χορό με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Κουρέτας Κωνσταντίνας, ενώ με τις απαγγελίες ποιημάτων μας έκαναν να νοσταλγήσουμε το ελληνικό καλοκαίρι.

 

 

 

 

Το Λύκειο παρουσίασε video με τις στιγμές μας από τη σχολική χρονιά και μοίρασε αναμνηστικές ευχετήριες κάρτες για τις καλοκαιρινές διακοπές, ψηφιακές δημιουργίες, στο μάθημα της Πληροφορικής, με την καθηγήτρια, κ. Κυριακοπούλου Φωτεινή.

 

 

 

 

Ακολούθησε μια ξεχωριστή έκπληξη για όλους, σκυταλοδρομίες  με … λουκούμια και μπαλόνια! Την οργάνωση του παιχνιδιού ανέλαβε η δασκάλα, κ. Κουρέτα Κωνσταντίνα. Ο αγώνας ήταν πολύ διασκεδαστικός και αγωνιώδης και κατέληξε σε ισοπαλία. Το γέλιο και η χαρά γέμιζαν την ατμόσφαιρα. Δεν υπήρξε νικητής, αλλά ούτε και νικημένος. Όλοι αγωνίστηκαν με χαρά και πέρασαν υπέροχα.

 

 

 

 

Όμως, η σκυταλοδρομία δεν ήταν η μόνη έκπληξη της ημέρας. Εμφανίστηκε μια μεγάλη πινιάτα που για να την σπάσουν, χρειάστηκε να δώσουν πολλά χτυπήματα μέχρι να εμφανιστούν οι γλυκιές λιχουδιές. Έτσι, η σχολική χρονιά έληξε με τον πιο γλυκό και πολύχρωμο τρόπο!

 

 

Έλενα Κατσή, Β’ Λυκείου

 

 

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, με αφορμή την τελετή λήξης του σχολικού έτους, η Ελληνική Κοινότητα Κινσάσας τίμησε τον κ. Λεργιό Γεώργιο, Διευθυντή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κινσάσας για την πολυετή συνεργασία, προσφορά και υπηρέτηση στα Εκπαιδευτήρια της Κοινότητας

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Ντούνης Γεράσιμος με τον κ. Λεργιό Γεώργιο

  

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης