Από τις 10 έως 26 Ιουνίου οι ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κάιρο, με επίκεντρο την «Ελληνο-Αιγυπτιακή Εβδομάδα» από 10 έως 17 Ιουνίου


Στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η Ελλάδα ασκεί για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάϊρο και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου διοργανώνουν μία ακόμη σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο την «Ελληνο-Αιγυπτιακή Πολιτιστική Εβδομάδα», σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Αιγύπτου.

 

Στον εορτασμό, συμπεριλαμβάνεται και η πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο για την παρουσίαση της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπως αποτυπώνεται τελικά στη φωτογραφική έκθεση «Οι Έλληνες του Καΐρου».

 

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 10 Ιουνίου με τα εγκαίνια του Αφιερώματος στον Ελληνικό κινηματογράφο. Σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, από 10 έως 19 Ιουνίου θα προβληθούν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες υποτιτλισμένες στα αγγλικά ή στα αραβικά. Οι προβολές θα γίνουν στο θερινό σινεμά του Αιγυπτιακού Κέντρου Διεθνών Πολιτιστικών Συνεργασιών που βρίσκεται στην οδό Shagaret El Dor 11 στο Ζαμάλεκ (παρακείμενο στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία). Την ημέρα των εγκαινίων του αφιερώματος θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» με αραβικούς υποτίτλους.

 

 

ebdomada epkk 2014 02

 

 

Όλες οι προβολές θ’ αρχίζουν στις 19.30΄και το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

 

10/6/2014: «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη

 

12/6/2014: Αφιέρωμα σε Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους

 

16/6/2014: «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Ελένης Αλεξανδράκη

 

17/6/2014: «Τα τέσσερα μαύρα κουστούμια» του Ρένου Χαραλαμπίδη

 

19/6/2014: «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί» παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη και τρεις Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 19.30 στη Γκαλερί του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μαχμούτ Μουχτάρ (El Tahrir 5, απέναντι από την Όπερα Καϊρου) με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Οι Έλληνες του Καΐρου», μια πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το Ε.Π.Κ.Κ. και το Μουσείο Μαχμούτ Μουχτάρ. Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική καταγραφή της ελληνικής παρουσίας στο Κάιρο, όπως την κατέγραψαν με το φακό τους οι φωτογράφοι Παύλος Καζολίδης και Αθηνά Καζολέα οι οποίοι συνεργάζονται με το Μουσείο Μπενάκη στο οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15-25 Ιουνίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της.

 

Τέλος, σε αυτή τη θερινή Ελληνοαιγυπτιακή Εβδομάδα Πολιτισμού, η Ελληνίδα ζωγράφος Πηγή Σπυράτου θα παρουσιάσει στη Zamalek Art Gallery (οδός Brazil Street 11, Ζαμάλεκ) μια σειρά έργων της με τίτλο «Στο φως» (To the Light). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 17 Ιουνίου στις 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου 2014.

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, για να υποστηρίξει την άνετη προσέλευση των παροίκων, θα διαθέτει λεωφορεία για τη μεταφορά τους, για τα δρομολόγια των οποίων θα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου ή τα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

2 responses to “Από τις 10 έως 26 Ιουνίου οι ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κάιρο, με επίκεντρο την «Ελληνο-Αιγυπτιακή Εβδομάδα» από 10 έως 17 Ιουνίου”

  1. Μαρία Αδαμαντίδου says:

    Και κανείς δεν σκέφθηκε ότι θέση στις εκδηλώσεις θα μπορούσε κάλλιστα να είχε η ομιλία μου για τις ομοιότητες ελληνικού και αιγυπτιακού σινεμά… Κρίμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης